Çağımızın en önemli teknolojik araçlarından birisinin akıllı telefonlar ve tabletler olduğunu belirtmeye gerek yok. Zira her işimizi birkaç dokunuşla halledebildiğimiz bu cihazların önemini bu çağda yaşayan herkes kavramış durumdadır. Ancak bu cihazların dokunmatik ve pürüzsüz bir ekrana sahip olduğu düşünüldüğünde aslında engelli insanların kullanmasının önündeki engeller de fark edilecektir.

Avustralya merkezli bir firma ise bunun önüne geçmeyi amaçlayan bir proje ile dünya kamuoyunun karşısına çıktı. Firma ekrana yerleştirdiği akıllı sıvı ile bazı kabarcıklar oluşmasını ve bu sayede de görme engellilerin parmakları ile hissederek cihazları kullanabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Ürünün ilk prototipinin üretildiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Blitab adını taşıyan firma hakkındaki iddialara göre 2016 yılında piyasaya sürülmüş olacak. Bu haberin duyulması bile firma hakkında pek çok olumlu eleştiri gelmesini sağlarken satış rakamlarının nasıl olacağı en büyük merak konusu. İlerleyen yıllarda her şey daha net olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=hDvvm0fcgI4

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz