Google Yine Bir Girişimi Aldı

Google Yine Bir Girişimi Aldı

Google+ için mobil arayüzü yeniden güncellemeyi planlayan Google, bu kez Polar adlı online anket girişimini satın aldı.

Her ne kadar kendi ürünleriyle entegrasyon konusunda kullanıcıları zorlamaktan vazgeçme konusuna girse de Google yıllar önce çıkardığı Google+ sosyal ağı Facebook’a rakip olma hedefiyle ortaya çıkarmıştı. Şimdide bu sosyal ağı geride bırakmak istemiyor. Son satın aldığı Polar’la da bunu kanıtlamış görünüyor.

Online anket girişimi olan Polar kısa bir süre önce Google tarafından satın alındı. Tabletler, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar üzerinde anlık online anketler oluşturma alanında zamanla uzmanlaşan Polar hızlı oylama sistemine sahip ve bu sayede sekiz ayda beş yüz milyonu aşkın anketin oluşturulmasına olanak sağladı. Bu servisin Eylül ayı itibari ile 1.1 milyon tane aktif kullanıcısı bulunuyor.

Google Polar’ı satın aldı ve bu şirket tarafından tamamen Google+ odaklı bir yatırım oldu şeklinde açıklandı. Söylenen sözlere göre Polar, Google+ platformunun mobil platformundaki kullanıcı deneyimini iyileştirme işine yoğunlaşacak.

Polar kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre ise şirketin geliştirdiği anket aracının yıl sonuna kadar sorunsuz şekilde çalışacağı yönünde oldu. Eğer Polar’ın kayıtlı anketleri varsa, bunları indirebilirsiniz. Bunun için yıl sonuna kadar vaktiniz olduğunu unutmamalısınız.

Yeni girişimi ile bakalım Google, Google+ sosyal ağını ne aşamada üst düzeye getirebilecek. Anket sisteminin ne derece işine yarayacağını göreceğiz.

google polar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz