Google Webmaster Akademisi Türkiye’de Başladı

 

Geçen Mart ayında Google, Google Webmaster Academy’i sadece İngilizce olarak başlatmıştı. Ancak, artık Türkçe’nin de bulunduğu 22 dilde akademi başladı.

İnternetin gelişmesine katkıda bulunmak isteyen Google, yeni nesil Webmaster yetiştirme projesinin ilk meyvesini birkaç ay önce Mart ayında vermişti.

Yalnızca İngilizce dil seçeneği ile başlayan Google Webmaster Academy çok fazla sayıda rağbet gördü ve bu nedenle Google Webmaster Academy’sini global hale getirmek için adım attı.

İçerisinde 22 dil seçeneği bulunan Google Webmaster Akademisi Türkçe olarak da yer aldı. Ayrıca akademi hakkında sorularınızı sorabildiğiniz ve sorunlarınızı paylaşabildiğiniz bir platform bulunuyor ve bu forumda soruları Türkçe sorup yine Türkçe yanıtlar alabiliyorsunuz.

Webmaster adayları bu akademide güzel tasarımlı bir site nasıl yapılırı öğrenecekler. Üst seviye kullanıcı deneyimi ve Google arama motoru optimizasyonu eğitimleri hakkında detaylı eğitim alacaklar.

Google’in Türkçe olarak oluşturulmuş olan Webmaster Akademisi’nde doğrudan eğitime başlayabilirsiniz. Bazıları programı yeterli bulabilir, bazıları ise yetersiz içerikler olduğunu söyleyebilir ama içerikler zamanla gelişecektir. Tüm bunlar dışında ülke olarak bu konuda geri kaldığımızı ve kendimizi geliştirmemiz gerektiğini herkes düşünüyordur.

Support google com’dan -kursa katılın – ı tıkladığınızda karşınıza – Modül 1: Harika bir site yapma çıkacaktır. Burada gerekli olan yazıları okumanız ve sonraki aşamaya olan yeni bir web sitesi oluşturmaya kısmına geçiş yaparak girebilirsiniz.

 

Google Webmaster Akademisi Türkiye’de Başladı
Google Webmaster Akademisi Türkiye’de Başladı
Paylaş
Önceki İçerik512 GB’LIK SD Kart
Sonraki İçerikGoogle Yine Bir Girişimi Aldı
Emre
1986 İstanbul doğumluyum. Memur anne ve babanın üç çocuğundan biri olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde bulundum. Öğretmen Lisesi'nden sonra Selçuk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Halen bu alanda çalışmalarıma devam etmekteyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz