Cortana’nın Yeni Özelliği Keşfedildi

Windows Phone’un sesli özel asistanı Cortana’nın yeni özellikleri keşfediliyor. Bir kullanıcı tarafından fark edilen son yenilik ise sesli asistanın sözcükleri tanımlama yeteneğine sahip olduğu.

Windows Phone’un kişisel asistanı olan Cortana’nın gelişimi hızlanıyor. Neredeyse her gün yeni bir özellikle karşımıza çıkan sesli asistanın yeteneklerini kullanıcıları fark ediyor. Kullanıcıların keşfetmesi ile ortaya çıkan yenilikler oldukça fazla. Bu olanlardan biri de birkaç gün önce yaşandı. Adı Leoberto J Preuss JR olan Windows Phone kullanıcısı, sesli asistanın kelime tanımlama özelliğini ortaya çıkardı.

Neowin net sitesinde yer alan habere göre, Cortana’ya Türkçe karşılığı umutsuzluğa kapılmış olan despondent sözcüğünün anlamını kullanıcısı olan Leoberto sordu ve kullanıcı sorusuna karşılık aldı. Leoberto J’nin twitter hesabından paylaştığı ekran resmin de Cortana’nın Oxford Sözlükleri’nden yararlanıp sonuca ulaştığı gösteriliyor. Yani sonuçlar Oxford Sözlükleri’nden elde ediliyor.

Cortana, istediğiniz sözcüğün İngilizce tanımlamasını yapıyor ve konu içeriğinin türü hakkında da bilgi veriyor. Aynı despondent sözcüğünde olduğu gibi adjectives açıklamasında da bu sözcüğün sıfat olduğunu bildiriyor. Aslında bu özellik İngilizce öğrenmeye çalışan kullanıcılar açısından oldukça yararlı olacak. Yalnızca Cortana’nın bu özelliğin tüm bölgelerde var olup olmadığını kimse bilmiyor.

Bu tür sesli kişisel asistanlardan ne derece yararlanıldığı bilinemez ama ne işe yaradıklarını denemek için en az bir kere açanlar dışında bu asistanlara gerek duymayan kişilerin sayısı da oldukça fazla.

Kaynak: www.wpcentral.com

Cortana’nın Yeni Özelliği Keşfedildi
Cortana’nın Yeni Özelliği Keşfedildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz