Google’ın yeni geliştirdiği bir e-posta uygulaması olan İnbox sizi daha önceki e-posta uygulamalarının karmaşıklığından ve kirliliğinden kurtaracak.

Bugün e-posta servisleri düşünüldüğünde akla ilk başta Hotmail ve Gmail gelmekte. Ancak ne kadar kullanılsalar da hiç okunmamış önemli postalarla, okunup silinmemiş gereksiz postalarla dolu her ikisi de. Google bu e-posta kirliliğini çözecek ve Gmail’in yerini alacak bir uygulama olarak geliştirdiği İnbox uygulamasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.8

Google tarafından özellikle akıllı telefonlar için üretildiği söylense de uygulamanın tarayıcıda kullanılan arayüzü bile sade ve temiz görüntüsü ve hızlılığıyla dikkat çekiyor. Yani şimdili İOS ve Android işletim sistemiyle çalışan telefonlar için söylense de her cihazla rahatça erişip kullanabilrsiniz. Ancak şimdilik sadece davetiye e-postası alabilmiş şanslılar kullanabiliyor. Beta aşamasındayken uygulamayı kullanmak isteyenler inbox@google.com adresine başvurarak Google’ın davetiye göndermesini isteyebilirler. Ancak davetiye alabilen bile çok az kişi var. Ya da Ebay’den çok sabırsızlara satılan çok pahalı davetiyelerden bulabilirsiniz.

Google, İnbox’ı Gmail’in yerini alsın diye değil onu tamamlasın diye geliştirdiğini söylese de genel kanı herkesin Gmail’i bırakıp onu kullanacağı yönünde.

E-posta kutularının temiz kalması için de gruplandırma sistemi oluşturulmuş. Gelen mesajların hepsi etiketlenerek veya gelen adreslere göre gruplandırılarak farklı dosyalara yerleştirilebiliyor. Gmail’de gördüğümüz bu özellik Google Now ile birlikte Google İnbox’ta daha hızlı ve kolay bir kullanım sağlıyor. Gelen kutusunun hemen imüstünde kendi hatırlatmalarınızı yazıp sabitleyebilirsiniz. Bu konuda Google Now da devreye giriyor ve hatırlatma ve takvim konusunda notlar almamıza yardımcı oluyor.

Google İnbox’ın gelen kutusunu temiz tutmasının en büyük etkeni de gelen mesajlrı sezgi yoluyla eyırt edebilmesidir. Ayrıca takvimi sayesinde günlere özel notlar ayarlayarak hatırlatma e-postaları hazırlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz