Google’ın geliştirdiği son Android işletim sisteminin adı, Nexus 6 ve Nexus 9 ile birlikte resmî şekilde ortaya çıktı.

Adı hakkında birçok tahminde bulundukları Android L.’nin adı sonunda açıklandı. Android işletim sistemi meraklılarının L. hakkında birçok tahminde bulundular. Bu tahminlerden birisinin gerçek olduğu anlaşıldı. Google, yeni işletim sisteminin adının Android Lollipop olduğunu açıkladı

Google, Android Lollipop’un “şimdiye kadarki en büyük Android yayını” olduğunu ileri sürdü.

Daha önce Google I/O etkinliğinde Android Lollipop’un nelerle geleceği gösterilmişti. Android Lollipop’un en önemli özelliklerinden bir tanesi Material Design kullanıcı arayüzü. Cihazlar arasında tutarlı bir tasarımı hedeflediklini açıklayan firma bu hedefine ulaşmak için cihazlar arasında tutarlı bir tasarım sunmak istiyor.

Android Lollipop’de cihazın pil ömrünü 90 dakika uzatan bir pil tasarruf modu ve bir de sadece belirlenen özellikteki bildirimlerin görünmesini sağlıyor. Android Lollipop’un ilk olarak tanıtılan Nexus 6 ve Nexus 9’da kullanacağı, önümüzdeki haftalarda  da Nexus 5, 7, 10 ve Google Play Edition cihazlarında da kullanılabilmesi için kullanıcılara sunulacak.

Nexus 6 kocaman! Motorola tarafından üretilen 6.6 inç dev Quand HD ekranı, Nexus 6’yı Google’ın şimdiye kadarki en büyük telefonu.

2.7 GHz işlem gücü olan Nexus 6, 13 megapiksellik kameraya ve 3.220mAh’lik bir bataryaya sahip. 32 GB ve 64 GB’lık iki modeli ile piyasaya sürülecek.

Telefonun tasarımı, Moto X’in büyütülmüş bir kopyası gibi. Ancak büyük telefonları sevenler için çok güzel bir telefon. Nexus 6, Android son sürümü Android 5.0 Lollipop ile geliyor. Lollipop’ta bulunan bir güç tasarrufu işleviyle iddiaya şarjın ömrünü 90 dakika daha uzaması sağlandığı söylense de çok büyük bir süre sayılmaz. Nexus 6’nın Ekim sonunda ön siparişleri alınacak. Kasım ayında ise ürün piyasada olacak.

HTC tarafından üretilen ve Android L ile çalışan bir tablet: Nexus 9. iPad Air’ı andıran 4:3 oranlı ve 8.9 inç’lik 2048×1536 çözünürlüklü ekranıyla çok güzel bir tablet. Nexus 6 gibi Ekim’de ön siparişte, Kasım’da da piyasada olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz