Teknoloji devi Google, hızlı internet sağlamak amacıyla geliştirilen fiber internet sistemini bir üst seviyeye taşıyarak fiber interneti kablosuz taşımayı başlattı.

Günümüzün teknolojisi olan internetin kullanılması için gerekli donanımlar, bu donanımların işletim sistemleri ve çeşitli cihaz içi uygulamalarla sürekli adını duyuran, hiç gündemden düşmeyen Google bu sefer de internet altyapısına el attı.

En son Android işletim sistemiyle çalışan Nexus’larını tanıtan Google henüz adı gündemden düşmeden bir de internet sağlayıcılıkta gelinen son noktayı, fiber interneti, daha ileri bir seviyeye ulaştırdığını kanıtlayan bir tanıtım yaptı.

Şimdilik beta aşamasında olan uygulama, Giigle kenndisini hazır hissettiğinde dünyaya fiber interneti kablasuz sağlayacak. Yılın ilk aylarından beri konuyla ilgili çalışmalara ABD’nin bazı bölgelerinde özel çalışmalar yapılıyor.

Süper Hızlı İnternet olarak bilinen ve  internet kullanıcılarına beklentilerinden daha fazlasıyla karşılamayı başaran fiber internet hakkında kablosuz olarak dağıtılacağı haberleri kulaktan kulağa yayılıyordu. Ve sonunda da Google’dan açıklama geldi.

İnternet kullanıcılarına 2.4 GHz ve 5 GHz frekanslarında sağlanan standart internet hizmeti, Google’ın kablosuz fiber internet girişimiyle tarih olacak ve yerini daha büyük frekanslarda sağlanan internet hizmetine bırakacak. FFC’nin hazırladığı raporlara göre Google, 5.8 GHz, 24.2 GHz ve 71.86 GHz bant genişliğinde olmak üzere toplam 3 farklı hızda fiber internet sağlyamaya başlayacak.

Mevcut fiber hızlı internetin frekanslarıyla Google’ın gerireceği yeni fiber internetin frekansları arasındaki fark yeni sistemdeki frekansların daha uzun mesafelerde etkili olacak olması. Böylece Google hem kablolardan kurtulmuş olacak hem de sadece bir vericiyle bir eyaletin tamamına yetecek kadar internet sağlayabilecek.

Google tanıttığı altyapı sisteminin çalışmalarını devam ettiriyor ancak tüm dünyada kablosuz fiber internetin kullanılmaya başlayacağı tarih belirtmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz