iPhone ve iPad’lerin işletim sistemi olan İOS’un Apple kullanıcıları tarafından sabırsızlıkla beklenen son güncellemesi daha önceden belirtilen günün (21 Ekim) akşam saatlerinde yayınlandı.

Apple’ın kendi telefon ve tabletleri için geliştirdiği İOS işletim sisteminin son güncellemesinin 21 Ekim’de yayınlanacağı duyurulmuştu ve söylenen tarihte yayınlandı.

İOS 8’den önceki güncellemelerde kullanıcılar 2G/3G arasında geçiş yapma özgürlüğüne sahipti ancak IOS 8 güncellemesi bu geçişi ortadan kaldırınca Apple’a şikayet yagmıştı. Bunun üzerine bu özellik IOS 8.1 ile geri getirildi.

Güncellemeyle birlikte iPhone ve iPad’ler hedeflendiği gibi daha güvenli ve daha kullanışlı hâle geldi. Bluetooth ve wifi bağlantılarında son güncellemeden sonra meydana gelen bazı hatalar düzeltilirken fark edilen birçok güvenlik açığı da kapatıldı.

İşte Apple’ın son güncelleme ile birlikte getirdiği yeniliklerden ve hata düzeltmelerinden bazıları:

iPhone kullanıcılarının ekran döndürme sorunu yaşamasını engellemek için bir süre kullandıktan sonra ekran döndürmenin çalışmamaya başlaması hatası onarıldı. Dosya paylaşımı için kullanılan bluetooth ve araba kullanırken arayan kişinin adını okuyarak araba kullanmaya devam edebilmemizi sağlayan eller serbest modu birlikte çalışınca sorun çıkartıyordu. Eller serbest modundaki cihazların bluetooth ile bağlanamama sorunu kaldırıldı. Apple’ın kendi online ödeme sistemi olan Apple Pay ile ABD’de yaşayan Apple kullanıcılarına ödeme desteği sunuldu. Telefonla alışveriş yapmak için NFC kullanma özelliği eklendi.

iOS 8.1’i indirmenin 2 farklı yolu var. İsteyen iTunes üzerinden, isteyen de telefonundan indirip yükleyebilir. Ancak güncelleme yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Güncelleme yapılacak cihazın güncelleme sırasında herhangi bir hatayla karşılaşması durumunda kullanıcıların mağdur olmamaları için telefonlarının yedek alma işlemlerini yapmaları gerekiyor. Aksi hâlde veri kaybı yaşanabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz