Samsung Galaxy A5 serisi ile çıtayı sürekli yukarlara çekmeye çalışıyor, bunuda başarıyor gibi görünüyor, Samsung Galaxy A5'in metal kasası ile müşterilerin kaliteli telefonlarla buluşturmayı hedeflemiş ve diğer yüksek teknoloji ile de bunu destekledi.

Android telefon pazarının en güçlü isimlerinden biri olan Samsung firması kaliteyi sürekli yükseltmek için mühendislere yeni talimatlar vermeye devam ediyor.

Samsung Galaxy A5 serisi ile çıtayı sürekli yukarlara çekmeye çalışıyor, bunuda başarıyor gibi görünüyor, Samsung Galaxy A5’in metal kasası ile müşterilerin kaliteli telefonlarla buluşturmayı hedeflemiş ve diğer yüksek teknoloji ile de bunu destekledi.

Android pazarının en güçlü üreticilerinden olan Samsung, son yıllarda giderek artan “metal kasa” taleplerine cevap vermeye başladı ve birçok modelini daha premium malzeme kullanarak hazırlıyor. Firmanın yeni A serisine mensup olan A5 de özellikle tasarımıyla ön plana çıkıyor. Super Amoled ekranını da unutmamak gerekiyor tabii ki.

Ekran

Samsung, A5’te 5 inç Super Amoled ekran ile karşımıza çıkıyor. 720×1280 çözünürlük sunan bu ekran, hem dış mekanlarda hem de iç mekanlarda başarılı bir görüntü kalitesine sahip.

Farklı açılardan bakıldığında da önemli bir kalite kaybı yaşamıyor. 720p çözünürlüğün tercih edilmesi kalite kaybına yol açmadığı gibi pil gücünü de daha tasarruflu kullanıyor.

Tasarım

Galaxy A5, 123 gram ağırlığında ve 6.7mm kalınlık değerine sahip. Metal bir çerçeve kullanılmış olmasına rağmen telefonun gayet hafif ve ince olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Samsung’un en ince telefonlarından bir tanesinin de A7 olduğunu belirtelim.

5 inç değerde ekranı bulunan ürün, yanlardan kavislendirilmiş ve traşlanmış metal çerçevesiyle tek elde rahat bir tutuş sunuyor. Ön alt tarafta yer verilen ana ekran tuşu ve yan taraflarda konumlandırılan fiziksel tuşlarıyla da bir bütünlük oluşturan ürün, genel hatlarıyla bir Samsung Galaxy ailesi üyesi olduğunu unutturmuyor.

Telefonun arka kısmı biraz kaygan olmuş, bu sebeple kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Öte yandan, arka tarafta en dikkat çeken detay olarak ana kamerayı gösterebiliriz.

Diğer birçok Galaxy modelinde olduğu gibi bu modelde de köşeli ve dışarı doğru çıkık olarak yerleştirilen kamera, yanlarında flash ışığı ve hoparlör çıkışını bulunduruyor. Telefonun arka kapağının açılmadığını, dolayısıyla bataryanın da çıkarılabilir olmadığını belirtelim.

Peki nano sim kart ve hafıza kartını nasıl yerleştireceğiz? Samsung, bunun için telefonun sağ yan tarafında iğne yardımıyla açılan iki hazneye yer vermiş. Bu hazneler sebebiyle de ses açma ve kapama tuşlarının sol yan tarafa kaydırıldığını düşünebiliriz.

Videoda incelemeyi görebilirsiniz

Ancak bu hazneler sol yan tarafta olsa ve ses açma kapama tuşları da güç tuşuyla birlikte sağ yan tarafta konumlandırılsaydı ürünün kullanışlılığı da artabilirdi. Samsung Galaxy A5 sizce kaliteyi yükseltmişmi, bu telefon modeli sizce nasıl bir kaliteye sahip yorum yaparak düşüncelerinizi aşağıya bırakabilirsiniz..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz