Google Pixel 4a İncelemesi

Teknik özelliklerinden duvar kağıdına kadar neredeyse her detayı sızdırılan Google Pixel 4a, ne satışa çıkacak? Fiyatı, özellikleri ne olacak?

2020’nin en çok merak edilen cihazlarından biri kuşkusuz Google Pixel 4a oldu. Bir önceki model olan Pixel 3a, yılın telefon ödülünü kazanmıştı. Bir önceki ödülün sonucunda Pixel 4a’dan hem umutlar hem de endişeler çok daha yüksek oldu. Bu noktada, teknik özelliklerden, depolama alanına kadar, tahmini fiyattan ölçütlerine kadar hemen herşeyini biliyoruz. Ancak bir ayrıntı henüz bilinmiyor. Telefon ne zaman piyasaya sunulacak?

Google Pixel 4a ‘nın piyasaya sunulması her an beklenen bir şey. Pixel 4a, bu yazın en önemli akıllı telefon lansmanlarından birisi olacak ve hayranlar teknoloji devinin bu sefer neler başardığını görmek için oldukça heyecanlılar. İşte en son sızıntılar ve söylentiler de dahil olmak üzere şimdiye kadar telefon hakkında bildiğimiz her şey.

Nihayet Temmuz’a ulaştık, birçoğu Pixel 4a‘nın tanıtılmasını bekliyor. Daha önce lansmanı ertelenen modelin lansmanın bir kez daha ertelenmeyeceğine dair garanti yok. Ancak söylentiler satışın Ekim ayına kadar başlatılamayacağı yönünde.

Google Pixel 3a

Dizayn

  • 144,2 x 69,5 x 8,2 mm
  • Üç renk seçeneği
  • Polikarbonat gövde

Bazı fotoğraf sızıntıları ve Google Store’da resmi bir görselin görünümü sayesinde, bu telefonun nasıl görüneceğine dair fikir edinebiliyoruz. Çok fazla sürpriz sayılmaz ancak en azından verilen boyutların Pixel 3a‘dan biraz daha küçük olacağı muhtemel görünüyor.

Arkada bir parmak izi tarayıcısı mevcut ve plastik ya da polikarbon bir gövdeye sahip olacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca ilginç olan, Google Pixel 4a‘nın arkadaki siyah gövdede kamera ve flaşın kare şeklinde belirgin kamera çıkıntısı mevcut.

Başlangıçta üç renk olduğu duyurulmuştu. Şimdi iki renk seçeneği olarak sadece siyah ve zar zor mavi olacağı düşünülüyor.

Ekran

  • 5.81 inç ekran, 2340 x 1080 piksel
  • Delikli kamera
  • OLED, 60Hz

Pixel 4a’daki ekranın düz, ince çerçeveli ve çentiksiz olması bekleniyor. Ön kamera için ise daha önce hiçbir Pixel’de görmediğimiz bir delik olacak.

60Hz ekran ve OLED olduğu düşünülüyor. Çözünürlük, beklenilen gibi 1080p olacak.

Donanım Özellikleri

Elbette, henüz hiçbir şey doğrulanmadı ve Google cihazı resmi olarak duyurana kadar tüm bilgileri kesin olarak bilmeyeceğiz.

  • Ekran: 5.81 inç, 2340 x 1080 ekran, 60Hz yenileme hızı
  • Kamera: 12 megapiksel (arka), 8 megapiksel (ön)
  • Pil boyutu: 3080mAh
  • Yonga seti: Aslanağzı 730
  • 5G: Hayır
  • Pixel 4a XL: Hayır

Modelin depolama alanının 61 ve/veya 125GB olacağı söyleniyor. Küçük bir 3080mAh bataryaya sahip, ancak Pixel 3a’nın 3000mAh bataryası vardı ve bunun yeterince iyi performans gösterdiğini gördük. Orta sınıf spesifikasyonlar göz önüne alındığında, muhtemelen yeterli olacaktır.

Peki Pixel 4a’nın fiyatı Pixel 3a’dan daha fazla mı olacak?

Pixel 3a’nın en büyük artısı düşük fiyatıydı. Telefon, 399 dolarlık bir perakende satış fiyatıyla piyasaya çıktı. Pixel 3a XL’nin fiyatı ise 479 dolardı.

Bununla birlikte, 9to5Google’dan Stephen Hall 14 Mayıs’ta, 128GB Pixel 4a’nın 349 dolara mal olacağını söyledi. Bu doğruysa, 64GB Pixel 4a’nın fiyatı 299 dolar olabileceği düşünülüyor.

Lansman Tarihi Ne Zaman Olacak?

Pixel 4a‘nın çıkış tarihinin Ekim ayından önce olamayacağı yönünde bazı sızıntılar var. Ancak bu konuda da kesin bir bilgi henüz mevcut değil.

Pixel 4a’nın kablosuz şarjı olacak mı?

Kablosuz şarj özelliği, telefonlarda en çok aranan ve kullanışı olan bir özelliktir. Pixel 3a’da mevcut olmasa da Pixel 4’te mevcuttu. Peki Google Pixel 4a’da mevcut mu?

Ne yazık ki, Google Pixel 4a’da bu özelliği göremeyeceğiz. Nitekim Google yılın en ucuz telefonunu üretme projesinde iken bazı özelliklerden vazgeçmek zorunda.

Ancak haziran ayında Pixel 4a’nın kablosuz şarj edileceği konusunda bir bilgi aktarılmıştı. Ancak bu konuda da henüz kesin bir bilgi mevcut değil.

Google Pixel 4a mı alınmalı yoksa Google Pixel 3a mı?

Pixel 4a’yı beklemeli miyim yoksa Pixel 3a’yı almalı mıyım?

Pixel 4a için heyecanlanmak normal ancak Pixel 3a’nın da yabana atılmaması gerekiyor. Pixel 3a bugünlerde oldukça kavgalara neden oluyor. Ucuz ve iyi telefon almak isteyen müşterilerin hala ilgi odağı.

Olağanüstü fotoğraf ve performans kalitesiyle hala Android 10’un en son sürümünü kullanıyor. Eğer aceleniz yok ise, Pixel 4a beklemeye değer. Ancak acil bir telefona ihtiyacınız var ise Pixel 3a’da iyi bir seçenek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz