Findeks Kredi Notu Sorgulama

Kredi notu sorgulama işlemi bazı bankaların internet şubelerinden belirli miktar karşılığı yapılabilmektedir.  Kredi notu bankalar ile yapılan çalışmalar sonucunda borç ve ödemeler ile birlikte banka işlemlerinin sonuçlarını yansıtan bir nevi puan tablosudur. Bankalardan kullanılan krediler ve kredi kartlarının ödeme miktarlarına düzenli bir şekilde uyulmadığında kredi notuna yansıyarak kredi notu oldukça düşer.  Kredi notunun düşmesi bankalara yapılacak kredi ve kredi başvurularında olumsuz sonuç alınmasına neden olur.

Kredi notu sorgulama işlemi KKB Yani findex aracılığı ile gerçekleştirilebilir. KKB ile işlemin gerçekleştirilebilmesi için KKB sistemine üye olmak gerekir. Sisteme üye olduktan sonra istenilen her zaman kredi notu sorgulanabilir. Kredi notu sorgulama işleminde belirli miktarlarda ücret talep edilmektedir.

KKB haricinde bankalar aracılığı ile de kredi notu sorgulamak mümkün olmaktadır. Bu işlem tercihe göre internet bankacılığı ya da banka şubeleri ile gerçekleştirilebilmektedir.

Kredi notu sorgulamak için Bankalar tercihe dilmişse yetkiliye kredi notu sorgulama dilekçesi verilmelidir. Banka yetkilisi müşterinin isteği üzerine kredi notu raporunu çıkaracaktır.

Banka aracılığı ile kredi notu sorgulama işlemi en kolay şekilde internet bankacılığı üzerinden yapılabilir. Müşterisi olunan banka kredi notu sorgulama hizmeti veriyorsa internet bankacılığına girilerek gerekli menüler tıklanıp kredi notu kolaylıkla öğrenilebilir. Bu işlem için bankalar yaklaşık 5 TL ücret talep etmektedir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz