Eft nedir sorusunun cevabı, bankalar aracılığı ile gerçekleştirilen para transferi olarak verilebilir. Eft açılımı Elektronik Fon Transferidir.

Değişik bankalar arasında gerçekleştirilen Eft işlemi iki farklı şekilde yapılabilmektedir. İlgili bankanın ismi, şube kodu, hesap numarası ve hesap sahibinin adı gibi bilgiler doğrultusunda işlem gerçekleştirilebilmektedir.

İkinci Eft yolu ise kişisel bilgilere gerek duyulmadan ilgili bankanın Iban numarası ile Eft işleminin gerçekleştirilmesidir. Bütün bankalar Eft işlemi için kişiden ücret talep etmektedir. Talep edilen ücret havale işlemine nazaran biraz daha fazladır. Bazı bankalar kendi müşterilerinden Eft için bazen hiçbir ücret talep etmemektedir.

Eft saatleri sabah 08.00-09.00’da başlayarak 16.00-17-30 arasında gerçekleştirilmektedir. Bu saatler dışında yapılan tüm Eft işlemleri bir sonraki ilk iş gününe aktarılmaktadır.

Eft her hangi bir bankaya ya da banka şubesine gitmeden ev ya da iş ortamında da kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Mobil ya da internet bankacılığı kullanılarak Eft gerçekleştirildiğinde ödenecek olan Eft ücreti daha az olmaktadır.

Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi evlenecek kişilerin ev ve düğün masraflarını karşılayabilmek için bankalardan alınan bireysel kredidir. Evlilik kredisi bankadan bankaya değişen değişik özellikle sahiptir.

Bazı bankalar 60 aya kadar evlilik kredisi için vade kullandırmaktadır. Bu denli uzun vadeler müşterinin mesleği ve kazanç durumu göz önünde bulundurularak kullandırılmaktadır.

Evlilik kredisi çekebilmek sanıldığı kadar zor değildir. Kefil şartı olmayan kredi türünde gerekli olan belgeler ile kredi başvurusu kolaylıkla yapılabilmektedir.

Kredi alırken ödeme planları göz önünde bulundurularak alınmalıdır. Kişi bankada müşteri temsilcisi ile görüşerek kendisi için en uygun ödeme seçeneklerini belirlemelidir. Bu sayede ödeme daha kolay bir şekilde yapılacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz