E-Waste 3D Printer Eski PC Parçaları Kullanarak Oluşturuldu

Fansy 100 dolar için kendi düşük bütçeli 3D yazıcısını inşa etti. Geri dönüşümlü elektronik bileşenlerin dışında inşa edilmiş bu yenilikçi ve benzersiz e-Waste 3D yazıcıda ilginizi çekebilir.

Bu e-Waste 3D yazıcıyı oluşturmak için gerekli bileşenleri bir araya X, Y ve Z eksenleri için mekaniği sağlamak için bir disket sürücüsü olan eski bir PC’den alınan iki standart CD veya DVD sürücüleri içerir.

Bir 3D yazıcı oluşturmak için satın almanız gereken diğer bileşenler ise 3D dış kasayı yazıcılar inşa bazı etmek adına paneller almaktır. Bununla birlikte üründe bir Arduino platform geliştirme kurulu bulunmaktadır.

Kesinlikle şu anda 3D yazıcı sistemleri çoğunluğu oluşturmak için gerekli teknoloji ve donanım hakkında daha fazla bilgiyi size sağlayacaktır. Bu fonksiyonel proje ile yüksek çözünürlüklü nesne yazdırmak için emek sarf edebilirsiniz. Ancak eski bilgisayar sistemlerinden oluşan yüzde 80 geri dönüşümlü bileşenler kullanılarak oluşturulan bir üründür.

Nasıl yapıldığı, üç step motorlar ile ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere, inşa etmek için tam olarak nasıl ayrıntılı talimatlar elde edeceğiniz ile ilgili tüm bileşenlerin tam listesi için, Instructables web sitesine göz atabilirsiniz. E-Waste yani e- atık 3D yazıcı inşasında ayrıntı olarak tam yönergeler için diskten sürücüler, baskı kafasının konumunu kontrol etmek yapılandırılır.

 

E-Waste 3D Printer Eski PC Parçaları Kullanarak Oluşturuldu
E-Waste 3D Printer Eski PC Parçaları Kullanarak Oluşturuldu

Kaynak: Instructables

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz