Dünyada teknolojinin hızına neredeyse yetişmek mümkün olmuyor, bir yanda size bilgi verirken neredeyse verdiğimiz bilgi eski oluyor. LG firması panel ve görüntüleme sistemleri bölümünün ürettiği televizyon OLED sistemde 55 ekran boyutunda 0.97mm kalınlığında ve 1.9kg ağırlığında.

Salı günü Kore’de düzenlenen basın etkinliğinde LG Display, ”duvar kağıdı” olarak adlandırılan yeni televizyon konseptini tanıttı.
Televizyon 55-inç boyunda OLED ekrana sahip. 1.9 kilogram ağırlığında olan televizyon -buraya dikkat- 1mm’den daha az bir inceliğe sahip. Duvarın içine monte edilebilen manyetikler sayesinde duvar yüzeyine sabitlenelen televizyon, yerinden oldukça kolay biçimde de çıkartılabilmekte.
lg-model
Sistem şu an sadece konsept aşamasında. Ancak LG Display’in OLED birimi başkanı Sang-Deog Yeo’ya göre OLED sistemlerde çığır açan bu yeni teknolojileri, geleceğin teknolojisinde büyük bir yeri olan OLED’in seyrini değiştirecek nitelikte. Ayrıca bu proje sadece LG’nin kendi için değil, sektöre de katkı sağlaması için yapılmış durumda.
Şirketin tanıtımını yaptığı bir başka teknoloji ise özellikle de sokaklarda kendine yer bulacağı söylenen OLED paneller. Reklamlar için kullanılması hedeflenen panellerin piyasaya çıktığında büyük sürprizler ile geleceği de not düşülmüş.Son olarak LG Display, bu yıl bitmeden 99 inç boyutlarında devasa bir televizyonu satışa sunacağını duyuruyor. Böylece sektörde kendini öne çıkartmak için bir kez daha orijinal işlere imzasını atmış oluyor.
Kaynak: Haber ajansları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz