Bilim kurgu gibi çok yıllar tv’lerde ve dergilerde gördüğümüz teknolojiyi  Koreli araştırma ekibinden oluşan bilim insanları insan tenine uyumlu teknolojiyi kullanacak.

Koreli bilim insanlarından oluşan topluluk, dünyanın en ince ve bükülebilir QLED‘i (Quantum Dot Light Emitting Diodes) geliştirdi. Son derece ince bir film katmanı olduğu için insan cildine ek olabilen ürünlerin (Giyilebilir ürünler) geliştirilmesi kesin gibi.

Temel Bilimler Enstitüsü tarafından ortaya çıkartılan QLED küçük bir yapıda. Organik madde ile ışık üreten OLED176 ile karşılaştırıldığında, QLED oldukça gelişmiş bir sürüm. Yöntemin temelinde ise nano boyutundaki kuantum noktası bulunuyor. Daha iyi renk doğruluğu dışında, su ve oksijen gibi çevreyi kuşatan yüksek güvenlik seviyesine sahip.

Araştırma ekibi ultra ince tabaka bir film materyali ile bu ürünü geliştirdi. Ürünün böylece bükülmesi ve dışarı doğru uzatılması mümkün oluyor. Ayrıca bir kişinin el bileği ya da başka bir yerinde deriye bağlı olduğu zaman da düşük voltajda işlev kabiliyetine sahip. Aslında kullanılan materyalin bir sonucu. 2460 PPI ile dünyanın en yüksek PPI değerini sunuyor. Galaxy S6 577 PPI, G3 538 PPI ve iPhone 6 ise 326 PPI değerinde.

Ekibin geliştirme için kullandığı yöntem seri üretimin de kolay olmasını sağlıyor. Şimdilik QLED‘in son tüketici ile ne zaman tanışacağı tam olarak belli değil. Ama ekip QLED ile önceki giyilebilir cihazların bükülmemesi gibi önemli sorunun çözüldüğünü belirtti.

Kaynak: Sabah

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz