HTC üretimi olan Nexus Tablet ile Google’ın tüm dünya tarafından merak edilen mobil iletişim sistemi Android L hakkında önemli iddia ortaya atıldı. HTC ve Google iki ürünü art arda çıkarabilir.

Apple’ın yeni ürünleri olan iPhone 6 Plus ve iPhone 6 gündemi yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. Apple’ın yeni ürünleri teknoloji dünyasını ele geçirmişken Android cephesinden de yeni haberler gelmeye devam ediyor. Ortaya atılan son iddialara göre 1 Kasım’da Google’ın Android L sürümü tanıtılabilir. Google’ın merakla beklenen Android L’nin tanıtımına HTC’nin Nexus tableti de eşlik edebilir.

PCWorld kaynaklı haberimizde, iddiaların dayanak noktası Nexus tanıtımlarının tarihleriyle ana Android sürümlerinin tanıtım tarihlerinin kesişmesi. Yine benzer iddialar gündeme geldi. Android L’nin 1 Kasım 2014 tarihinde tanıtılacağı söyleniyor, 16 Ekim’de yani iki hafta önce de Nexus tabletin tanıtılacağı iddia ediliyor.

Nexus tabletin üretim koltuğunda HTC’nin de yer alacağı belirtiliyor. Google yetkilileri ortaya atılan bu iddialara henüz yanıt vermedi. Yetkili bir açıklama yapılırsa ilk olarak sitemizden bu açıklamaya ulaşabilirsiniz. HTC ile Google’ın ürünlerini peş peşe piyasaya sürmesi çeşitli taktikleri de içerisinde barındırıyor olabilir. Bu taktiklerin doğru olup olmadığını, merakla beklenen HTC üretimi Nexus tablet ile Google üretimi Android L’nin piyasaya sürülmesinin ardından öğreneceğiz.

ANDROİD L’DE NELER VAR?

Android L yazılımı, Material Design üzerine inşa edilmiş. Kağıttan ilham alınarak yapılan ve çok katmanlılığın ön plana çıktığı bu tasarım; kullanıcıya, akıllı animasyonlar sunan ve dokundukça boyut kazanan arayüz imkânı sunacak.

Android’in yanında başta Google uygulamaları olmak üzere, sistemdeki diğer uygulamalara da ilham kaynağı olacak olan Material Design, kendisiyle birlikte bazı işlevsel özellikler de getiriyor. Bunlardan bazıları; uyarı çubuğuna yeni uyarı sisteminin entegre edilmesi, uygulama çalıştırırken ekranın üst kısmında bulunan dikdörtgen pencere şeklinde uyarıların yapılması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz