İnternet, iyi insanların ve özelliklerin olduğu gibi; gerek ülkemizde, gerekse de dünyada bir çok dolandırıcının ve çeşitli dolandırıcılık yöntemlerinin de olduğu gelişmiş bir mecra. Bu nedenle her türlü konuya karşı dikkatli olmak büyük önem taşıyor. Özellikle de dolandırıcıların son günlerde yapmış oldukları yeni dolandırıcılık yöntemi, bu bağlamda en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında yer alıyor. Zira şimdiden bir çok kişinin başı ağrımış görünüyor.

Amerika Bankası Maillerine Tıklamayın

Size bir mail geliyor ve kaynak BankOfAmerica şeklinde gözüküyor. Yani bir Amerika Bankası tarafından mail alıyorsunuz. Mail içerisinde ülkemizde ki en çok kullanılan bir kaç bankanın logosu, temelde bu bankaların BankOfAmerica ile iş birliği yaptığı gibi temel noktalar yer alıyor. Sonlarda ise, artık bu bankalarda ki müşterilerin, uluslararası bir anlaşma nedeni ile bilgilerini yeniden güncellemesi gerektiğinden bahsediliyor.

Her Şey Bu Andan Sonra Başlıyor

Siz, bilgileri güncellemek adına aşağıda ki logolardan hangisi sizi bankanıza ait ise o logoya tıklıyorsunuz. Karşınıza tıpkı sizin bugüne kadar kullandığınız bankanıza ait gerçek sayfa gibi bir ekran çıkıyor. Sizde doğal olarak hemen bilgilerinizi giriyor ve gerekli güncelleme işlemlerini yaptığınızı düşünüyorsunuz. Oysa ki durum hiç de böyle değil.

Sizin tıklamış olduğunuz sayfalar, dolandırıcılar tarafından düzenlenmiş olan; görsel açıdan birebir ana banka sitelerine benzeyen, ama arka planda sadece bilgilerinizi dolandırıcılara ileten bir sayfa. Bu nedenle siz bilgilerinizi hiç bir şekilde güncellemiyorsunuz. Sadece güncelleme için sorulan eski bilgileri girdiğiniz anda, şuanda aktif olan gerçek bilgilerinizi dolandırıcılara vermiş oluyorsunuz. Dolandırıcılar ise, bu bilgileri kullanarak sizin hesaplarınıza erişiyor ve bakiyelerinizi duruma göre çeşitli yöntemler ile kendi hesaplarına çekiyorlar.

Bu nedenle, herhangi bir şekilde farklı bankalardan gelen bağlantılara tıklamayın. Hatta bir bankaya giriş yapacaksanız, yönlendirmeler üzerinden değil, direkt olarak sizin www…. şeklinde banka adresini yazarak girdiğiniz adres üzerinden bağlanın ve bu şekilde banka ile iletişim sağlamaya gayret gösterin, gerekli güvenlik adımlarını ilk aşama da siz atın.