NASA Uzay Aracı Curiosity Dünyaya Veri Göndermeye Devam Ediyor

Yıllar içinde bir çok uzay aracı Mars ya da başka gezegenlerin ortam şartlarını araştırmaları için özellikle NASA ve diğer bazı uzay araştırmacıları tarafından gönderildi. Bu yapılan çalışmaların oldukça büyük maliyetlerle yapıldığı da unutulmamalı. Bu kadar büyük ve devasa çalışmaların meyvelerinin yenmesine az bir zaman kaldı gibi görünüyor. Bu zamana kadar gönderilen her bir cihaz ya da uydu yeni bir tecrübe kattığı için bir sonraki daha bilinçli bir şekilde uzayda bir yörüngeye gönderilmektedir.

NASA uzay araştırmacıları birliğinin son zamanlarda gönderdiği uzay araçlarından bir tanesi de Curiosity adında yüzeydeki toprağı tek başına alıp örnekleyebilen cihazdır. Bu cihaz uzay araştırmacılarının en çok dillerine doladığı Mars gezegenine gönderilmişti. Bir çok zamandır orada bulunan toprak ve hava ortamı kokusunun analizlerini yapıp dünyaya göndermekle görevli olan bu araç en son gönderdikleri ile herkesi şaşırtmayı başardı. Marsın yüzeyinin altında metan gazının olduğunu sinyal olarak gönderdi. Bir kısım araştırmacı bu metan gazının Dünyada oluştuğu gibi canlı organizmalar dolayısıyla oluştuğunu iddia etti. Ancak bazı araştırmacılar ise metan gazının sadece canlı organizmalarla oluşmayacağının hatırlatmasını yapmakta gecikmedi.

Ayrıca NASA tarafından gönderilen bu araç dünyaya bu yüzeyde klorin olduğunun mesajını yolladı. Bu klorin ise organik bir yaşam olabileceğini destekler nitelikte sonuçlar vermiştir.

NASA Uzay Aracı Curiosity Dünyaya Veri Göndermeye Devam Ediyor
NASA Uzay Aracı Curiosity Dünyaya Veri Göndermeye Devam Ediyor

Kaynak:Log

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz