Dünya'nın en büyük teknoloji devlerinden Apple, son güncellemesi iOS 8.3 ile beraber sesli kişisel yardım uygulaması Siri’yi Türkçe kullanma imkânına açtı. Apple'ın Siri ile meraklı bir sohbete başlayan Türk kullanıcılar, sesli asistana çok ilginç sorular sormaya başladı.

Dünya’nın en büyük teknoloji devlerinden Apple, son güncellemesi iOS 8.3 ile beraber sesli kişisel yardım uygulaması Siri’yi Türkçe kullanma imkanına açtı. Apple’ın Siri ile meraklı bir sohbete başlayan Türk kullanıcılar, sesli asistana çok ilginç sorular sormaya başladı.

Bunların en başında küfürlü sözlere verdiği cevapları merak ederek Siri’ye küfürlü sözler kullananlar bile oldu. Apple’ın Sirisi’nin kötü sözlere tepkisi ise ”Ne kadar ayıp, Küfür etmeye hiç gerek yok. Bunu duymamış olayım. Neredeyse kızarıyordum” diye karşılık veriyordu.

Peki siz bu sözlerin Apple tarafından kayıt altına alındığını biliyormusunuz? Apple’ın gizlilik politikasına bakarsanız, Siri’yi ile Dikte’yi kullanırken söylenen ve dikte edilen her sözü kaydedilip isteklerin işlenmesi için Apple’a yolluyor.

Fakat telefonun konum servisinden hem Siri’yi ve Dikte’yi kapatırsanız Apple, kullanıcı verilerinizle birlikte en son sesli giriş verilerinizi siliyor. İsterseniz sınırlamalar ayarı ile Siri ile Dikte kullanımını tamamen sınırlayabilirsiniz.

Apple kullananlar şimdi ”Yarın bu sözler karşımıza çıkarsa rezil oluruz” diye endişeleniyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz