Avrupanın göbeğinde yeni bir devlet kurulan Çek Cumhuriyeti'nden Vit Yedliçka adında bir vatandaş 7 kilometrekarelik "tarafsız bir bölge"de"Liberland isminde yeni bir devlet kurduğunu açıkladı.

Avrupanın göbeğinde  yeni bir devlet kurulan Çek Cumhuriyeti’nden Vit Yedliçka adında bir vatandaş 7 kilometrekarelik “tarafsız bir bölge”de”Liberland isminde yeni bir devlet kurduğunu açıkladı.

Hırvatistan’ın Zmeyavets ili ile Sırbistan’ın Başki Monoştor illeri arasında, Tuna Nehri’nin batı tarafında bulunan alanın ne Sırbistan’a ne de Hırvatistan’a ait olduğunu söyleyen Vit Yedliçka, yedi kilometrekarelik alanın “tarafsız bir bölge” olduğunu savundu.

“liberland.org” internet sitesinde, yeni kurduğu ülkenin yurttaşlığına geçmek isteyenlerin başvurularını alan Vit Yedliçka, site aracılığı ile “Liberland” devleti hakkında ziyaretçilerine bilgiler aktarıyor.

Sitede yer alan haberlere göre, tam adı (Özgür Liberland Cumhuriyeti) olan ülkenin bayrağı ve arması da var. Vit Yedliçka‘nın devlet başkanı olduğu ülkenin, resmi dili ise Çekçe olduğunu açıkladı.

Sitede verdiği bilgilere göre  ayrıca ilan edilen yeni ülkenin sloganının “Yaşa ve diğerlerinin yaşamasına izin ver” olduğu bildirirken, yeni ülkenin sınırları içinde adaletli kişilerden oluşan bir insan toplumu kurmanın amaçladığı belirtiyor.

Avrupanın göbeğinde yeni bir devlet kurulan Çek Cumhuriyeti'nden Vit Yedliçka adında bir vatandaş 7 kilometrekarelik "tarafsız bir bölge"de"Liberland isminde yeni bir devlet kurduğunu açıkladı.
Avrupanın göbeğinde yeni bir devlet kurulan Çek Cumhuriyeti’nden Vit Yedliçka adında bir vatandaş 7 kilometrekarelik “tarafsız bir bölge”de”Liberland isminde yeni bir devlet kurduğunu açıkladı.

“Liberland” isimli ülkenin Lihtenştayn, Hong Kong ve Monako gibi devletlerden  esinlenerek kurulduğu ifade etti, yurttaşlık için başvuracak insanların, başvurularını kabul edildiği kaydettii. Sitede, 13 Nisan’da kurulduğu belirtilen “Liberland” ülkesinde kaç kişinin yaşadığı hakkında haber bulunmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz