Halo’nun yapımcısı Bungie tarafından geliştirilmiş olan bilim kurguyu esas alan MMOFPS oyunu olan Destiny kısa bir süre önce Playstation 3,Playstation 4,Xbox 360 ve Xbos One için piyasaya çıkmıştı. Bu oyunun yapımcılığını yapmakta olan aynı zamanda da Activision Blizzard’ın CEO’su olan Bobby Kotick oyun hakkında bir çok açıklamada bulunmuştur. Bobby Cotick’in söylemi ve görünenle de beraber Destiny çıkar çıkmaz büyük bir gelir elde etti. Destiny için dünya genelindeki perakende ve toplu siparişlerin miktarının 500 milyon doları geçtiği söylendi. Oyunun henüz geçtiğimiz birkaç gün içerisinde piyasaya çıktığını düşünecek olursak rakamın çok fazla olduğunu söyleyebilmemiz kolay ve doğru olacaktır.

Activision’un üst düzey yöneticilerinden biri olan Eric Hirsbergh ‘ Destiny’e yaptığımız yatırımın ve oyuna olan inancımızın bize olumlu olarak geri döneceğinden emindik. Ancak pek çok kişi bunu ilk günden başaracağımıza inanmıyordu. ’şeklinde bir cümlede başından beri Destiny’i piyasaya sürdüklerinde bu rakamdan aşağı yukarı emin olduklarını anlatmak istemiştir. Destiny çıkar çıkmaz büyük bir gelir etti cümlesini onların başından duyar gibi olduklarını söylersek yanlış bir yorumda bulunmuş olmayız. Şimdiden duruma bakıldığında görünüşe göre Destiny milyon dolarlık bir marka haline gelecektir. Oyunun farklı içeriği ve ilgi çekici bir zamanda geçiyor olması da insanların merakına bu sayede de yoğun talep ve siparişlere neden olmuştur.

  Peki, bu oyun nasıl bir oyun ve içeriği nedir?

Destiny’den birkaç cümle ile bahsedecek olursak; oyun post-apokaliptik bir dünyada geçmektedir. Bungie’nin en başarılı oyunu olan Halo’dan sonra Destiny isimli bu oyun da teknolojinin oldukça ilerlemiş olduğu bir dünyada geçiyor. Oyunda Warlock, Hunter ve Titan olmak üzere 3 farklı sınıflama bulunmaktadır. Oyunda size verilen birtakım görevler mevcuttur. Siz de bu görevleri tamamladıkça veya oyun içerisinde bulunan canavarları öldürmeyi başardıkça EXP kazanıyor ve level atlıyorsunuz. Bilim kurgu ve FPS türünü sevenlerin oldukça dikkatinin çeken bu yeni oyun hızla yayılmaya başlamıştır. Bu tür oyunlar sizin de eğlence zevkinize hitap ediyorsa mutlaka bir göz atmalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz