ABD Federal Havacılık Kurulu’na film çekimlerinde kullanılmak üzere insansız hava araçları talebinde bulunan film şirketinin talebi şartlı bir şekilde onaylandı. Bir süreden beridir Hollywood’da bulunan yapım şirketleri İHA ( İnsansız hava aracı ) kullanımı için ABD Federal Havacılık Kurulu’na çekimlerde kullanabilmek adına başvuru yapmıştı. Başvurunun nasıl bir şekilde sonuçlanacağı birçok film şirketi için büyük bir heyecan ile beklenmekteydi. Sonucun olumlu bir şekilde olması ile artık Hollywood filmleri çekimlerinde insansız hava araçları kullanılabilecek. ABD Federal Havacılık Kurulu bildirimlerine göre çekimlerde insansız hava aracı kullanılabilecek ancak büyük bir denetim altında olacak. Örneğin gece çekimlerine kesinlikle izin verilemeyeceği yapılan duyurular arasında yer alıyor. Ayrıca kesinlikle uzman bir kadro ile birlikte bu çekimlerin yapılmasına izin verileceği duyuruldu. Profesyonel bir ekip olmadan izin verilmeyeceği yapılan duyurular arasında yer alıyor.

İnsansız Hava Araçları Kamera Kalitesi Düşündürüyor

Yapım şirketlerinin başvurusuna olumlu yanıt gelmesi ile birlikte insansız hava uçaklarında bulunan kameraların kalitesi bir çok izleyiciyi düşündürmeye başladı. HD filmlerin tercih edildiği teknoloji çağında çekimlerin doğru açıdan yapılabilmesi ve aynı zamanda görüntü kalitesinin iyi olabilmesi insanlar için ilk tercih edilen şartlar arasında yer alıyor. İnsansız hava uçakları ile bu kalitenin sağlanabilip sağlanamayacağı şu anda merak edilen konular arasında yer alıyor. Yapım şirketlerinden bu konu hakkında bir açıklama henüz gelmedi.

İnsansız Hava Araçları Kullanımı İçin Eğitimli Personel Şartı

İnsansız hava araçlarına ABD Federal Havacılık Kurulu’ndan gelen onay aslında denetimli bir onay sayılıyor. Çünkü eğitimli personel zorunluluğu ile başvuruya onay verdiğini duyuran ABD Federal Havacılık kurulu, aynı zamanda gece çekimleri için de onay vermedi. Eğitimli personellerden beklenen şartlar daha açıklanmadı. İnsansız hava araçları ile çekilen filmlerin nasıl olacağı film severler için de oldukça büyük bir merak ile bekleniyor. Kamera kalitesi ve farklı açılardan çekimlerin ne tarz olacağı ilgi ile beklenen konular arasında yer alıyor. Film şirketlerinden hangileri insansız hava araçları kullanacak ve ilk insansız hava aracı ile çekilen film hangisi olacak gibi soruların cevaplarına bir açıklama gelmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz