Chuwi Vi8 Windows Tablet 100 Dolar Altında Satılacak

HP, Toshiba, ve diğer büyük isimli şirketler, ucuz donanım üretmek için bilinen bir Çinli elektronik şirketi ile iş birliğine girdi ve 100 doların altında Windows tabletleri sunacaklar.

Nasıl aynı fiyata ya da daha iyi donanıma sahip olunacağı hakkında Windows tablet tanıtımını incelemeliyiz.

Yaklaşık 82 dolar için satışa çıkması beklenen Chuwi Vi8 Windows tablet, Aralık ayında Çin’e gidiyor. Oradan bu tableti ABD veya Avrupa’ya sevk için gönderilecek ve almak istiyorsanız tablet biraz daha pahalıya mal olacak.

Chuwi yeni tableti 8 inç, 1280 x 800 piksel IPS ekran, Intel Atom Z3735F dört çekirdekli Bay Trail işlemci, 2GB RAM özellikleri ve 32GB depolama sunacak.

Yani 100 dolarlık Windows tablet daha fazla bellek ve flaş depolama içerecek. Ama diğer ucuz Windows tabletler gibi Chuwi Vi8 Microsoft’un Windows 8.1 işletim sistemini çalıştıracak ve Microsoft Office 365 Kişisel için ücretsiz 1 yıllık abonelik verecek.

Windows tabletler çok ucuz olmasının nedeni Microsoft’un küçük ekranlar ile cihaz üreticilerini telefonlar ve tabletler için ücretsiz Windows yazılım kullanılabilir hale getirmesi ve Intel Atom işlemcilerin düşük maliyetli olanlarının cihazların üretimini sübvanse edilmiş olmasıdır. Ancak bazı analistler, Intel 2015 yılında sübvansiyonlar çıkartmaya bekliyor ve bu durumda Windows tablet maliyetleri daha fazla olacağa benziyor.

 

Chuwi Vi8 Windows Tablet 100 Dolar Altında Satılacak
Chuwi Vi8 Windows Tablet 100 Dolar Altında Satılacak

Kaynak: Cngadget

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz