Canon, bugün 3 yeni kameranın piyasaya çıkmasıyla oldukça büyük bir gün geçiriyor. Yeni Mirrorless EOS M6, muhtemelen en önemli özelliklerin inanılmaz küçük bir pakete getirildiği şovun yıldızı olacak.

Canon’ın Mükemmelliği ile Tanışın

Hem Canon T7i hem de Canon 77D DSLR’ler farklı gövde stilleri ile hemen hemen aynı özellik setini sunuyor. Bunların her biri kendi çapında oldukça yetenekli kameralar olarak göze çarparken, özellikle video çekimi yapanları Canon’dan bekledikleri özelliklerden bir tanesinden yoksun şekilde sunuluyor. O özellik; 4K video çekimi.

Canon T7i

Tipik yükseltme yolunun ardından Canon T7i, T6i’nin kaldığı yerden devam ediyor ancak bazı noktalarda oldukça önemli güncelleştirmeler getiriyor. Canon giriş seviyesi Rebel kameralarını sıklıkla değiştiriyor, ancak T7i; T6i veya T6s ile karşılaştırıldığında nispeten büyük bir sıçrama niteliğini taşıyor. T7i, Canon’un en yeni görüntü işlemcisi olan DIGIC 7’yi barındırıyor. Bunun yanında Canon’un yeni Dual Pixel Otomatik odamlama sistemini elinde tutan ilk Rebel kamerası ünvanını da kaybetmiş değil. Bu şekilde makine saniyenin üçte biri gibi çok az sürede görüntüde netleme yapabiliyor.  Canon’un açıklamasına göre, bunu 45 çapraz tip otomatik odak noktasıyla gerçekleştiriyor. Bu, öncellerinde göre nokta sayısı bakımında hemen hemen üç katına çıktığı anlamında geliyor.

Ayrıca bu makinede menteşeli, döndürülebilir 3 inç LCD dokunmatik ekran bulunuyor. Canon T7i hem uzaktan kayıt için hem de doğrudan bir telefona veya tablete görüntü göndermek için hepsini Wi-Fi, Bluetooth ve NFC ile donatmıştır.

Canon Rebel T7i fiyatı ne kadar? –  $749 

Canon EOS 77D

Canon 77D, özellikleri ve kalitesi açısından Canon T7i ile hemen hemen aynı. Aslında, tek önemli fark vücudun kendisinde ikincil üst LCD ekranı ve ek bir AF-On düğmesi, ekran kapatma sensörü, kilit düğmesi ve geleneksel düğmeler yerine bir kontrol kadranı gibi bazı farklı kontrollere sahip olması yatıyor.  Bu güncelleştirmeler, optik vizörü kullanan fotoğrafçılar için daha uygun bir gövde stili sunuyor ve arka düğme otofokus için ilave seçenek ve ayarlarınızı üst LCD’den daha kolay izlemekle manuel olarak çekiyor. Canon bu makinenin Rebel’den az daha profesyönel seviyede bir makine ihtiyacı bulunan, ancak 8D veyahut 5D Mark IV gibi daha profesyonel ve maliyeti yüksek seçeneklere ekonomik bakımdan gücü yetmeyenlere hitap edeceğini düşünüyor.

EOS 77D fiyatı ne kadar? $899 

Canon EOS M6

Canon EOS M6’yla tanışın!

Canon EOS M5 sürümünün son derece popüler olan M6, aynı iç kısımları daha küçük ve oldukça taşınabilir bir gövdeye yerleştiriyor. Önceli M3 gibi, bu dikdörtgen şeklindeki makine de Canon’un aynasız makinelerine özel EF-M serisi lenseriyle de kullanılabiliyor. M5 gibi, sabit AF ile 1 saniye içerisinde 9 kare, sürekli AF ile 1 saniye içerisinde 7 kare hızında çekim yapabilme yeteneğine sahiptir. Bunlar arasındaki en büyük farklılık ise harici vizörün bulunmaması ve M6‘nın ekranının, önceli olan M5’tekinin tam zıttı olarak aşağı değil yukarı yönde 180 derece olarak dönebilmesi şeklinde sıralanıyor. Sonuç olarak , EOS M6 ortalama tüketiciye mükemmel bir seçenek gibi görünüyor ve 4k kayıt, gelişmiş video seçenekleri ve Sony A6300 gibi gelişmiş faz tespitli AF sistemleri gibi radikal yeni özelliklere sahip değil. EOS M6 2017 için mükemmel yeni bir kamera yapmak için yeterli olabilir.

Canon EOS M6 fiyatı ne kadar? – $779

En yukarıda da açıkladığımız gibi, nisan ayında yurtdışı pazarına sunulacak olan bu kameralardan giriş seviyesinde olan Canon Rebel T7i 749 dolar, EOS 77D 899 dolar, M6 ise 779 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz