IPhone 8’in gelişmiş yüz tanıma özelliklerini içereceği yönündeki söylentilerin ortasında, Hebrew-Language websitesi Calcalist (Times of Israel ) Apple’ın geçtiğimiz günlerde etkileyici gerçek zamanlı yüz tanıma yazılımı  Realface‘i satın aldığını bildirdi.

KGI Securities‘in araştırmacılarından ing Chi Kuo, yeni yüz tanıma teknolojisi ve esnek bir oOLED ekranda- 3D Touch’un kullanılabilirliğini sunmak adına Apple’ın 2017 adına beklentileri yükselten yeni bir araştırmanın raporunu yayınladı.

Sözü edilen araştırma raporunda Kup, Apple’ın çerçevesiz ekranlı bir forma üzerinde çalışmalar sürdürdüğünü ve güvenliğini arttırmak adına daha sonraki Iphone’a özel olmak üzere bir Touch ID teknolojisi geliştirdiklerini söylüyor. Ming- Chi Kuo‘ya göre, telefonun ekranının altına yerleştirilecek olan bir parmak izi sensörü, bahsedilen bu çerçevesiz ekran tasarımının gereksinimlerini karşılamamaktadır. Bu sebepten dolayı Apple’ın ekran panelinin en altına yeni nesil Touch ID‘yi yerleştirmesi bekleniyor.

Apple bir şirketi aldıktan sonra her zaman yaptığı gibi, Realface‘in web sitesini sildi. Yine de, Google’ın sihirbazının sayesinde, biraz didikledik ve şirketin umut verici teknolojisi hakkında bazı ilginç noktalar keşfettik.

Realface, AI yazılımının derin öğrenme yöntemleri üzerine kurulu olması ve son derece güvenilir, hızlı olması ve  sonuçların kesintisiz bir kullanıcı deneyimi olmasıyla övünür.

Realface, “Teknolojimiz, müşterilerimize ve son kullanıcılarımıza tüm platformlarda bulunan en yüksek düzeyde kimlik doğrulama ve güvenlik sağlıyor” diyor.  Ayrıca “Sürtünmesiz yüz tanıma ve yüz özelliklerinden etkili öğrenimler alanında tescilli IP’ye sahibiz” diye de ekledi.

Ayrıca RealFace, yazılımının yüz tanımadaki başarı oranının % 99.67 olduğunu iddia ediyor; bu rakam, insanlar tarafından sergilenen yüz tanıyabilmede ortalama% 97.5 başarı oranından bile daha etkileyici bir rakam. Bu noktada, şirketinin teknolojisi o kadar gelişmiş ki, Realface‘de olan ikizlerin profillerini etkileyici bir doğrulukla ayırt edebiliyor.

Aşağıdaki video’da RealFace’in Demosunu izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/UNlkxGmIgW0

Özellikle ilginç olan, Realface‘in teknolojisinin yalnızca bireysel yüzleri sezebilme yeteneğini değil, aynı zamanda belirli yüz ifadelerini bir kullanıcının ruh halini belirleme aracı olarak analiz edebilmesidir. Bu biraz tanıdık gelebilir. Apple geçen yıl kendine has benzer AL teknolojisine sahip bir şirket olan Emotient‘i satın almıştı.

Şimdi, Apple, artmakta olan AL tabanlı yüz tanıma yazılımı portföyüyle ne yapmayı planlıyor? İşte size milyon dolarlık soru! İlk spekülasyon, Apple’a odaklanmış ve belki de en sevilen MSQRD uygulamasına benzer büyütülmüş gerçeklik özelliklerini sergilerken, Apple’ın yüz tanımayı, kullanıcıları belirleme ve hassas işlemler için güvenli bir şekilde yetkilendirme aracı olarak konumlandırmak istediğini belirtiyor. Yine de, yüz tanımanın Touch ID‘nin yerini alabileceğini bildiren bir rapor var.

Bu çok uzak görünüyor olsa da, Apple’ın söylentileri ile ilgili en iyi sicili olan bir analist olan Ming Chi-Kuo aksini düşünüyor. Kısa süre önce yayınlanan bir araştırma notunda, Kuo, iPhone 8’in söylenmeyen çerçevesiz tasarımının, herhangi bir nedenle, Touch ID ile barış içinde bir arada bulunamadığını söylüyor. Sonuç olarak, Kuo, Apple’ın sonunda Touch ID‘yi bir yüz tanıma çözümü ile değiştirmeyi istediğini bildiriyor.

Apple’a gelince, eski duman söz konusuyken, ateş genellikle doğrudur. Bu durumda, yüz tanımanın iPhone 8 kullanıcı deneyiminin inanılmaz derecede heyecan verici bir bileşeni olacağını düşünüyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz