Facebook İşletmeler İçin Tasarlandı

Facebook televizyonunuza geliyor. Salı günü gerçekleştirilen sosyal ağ, Apple TV, Amazon Fire TV ve Samsung Smart TV gibi set üstü kutular için yeni bir uygulama duyurdu. Uygulama, Facebook’ta bulabileceğiniz video türlerini izlemenize izin verecek, ancak muhtemelen çok daha büyük bir ekranda.

Facebook’un İş Ortakları Sorumlusu Dan Rose, California, Dana Point’deki Ritz-Carlton’daki Code Media konferansındaki yeni uygulamayı duyurdu.

Rose, “Gün boyunca bir çok kişi News Feed’de video izliyorlarsa, o üç dakikalık videoyu izlemek için zaman olmadığı için daha sonra saklayacaklarını” söyledi. Rose: “Artık geceleri yapmak isterseniz televizyonunuza gitmek çok kolay.”

Önümüzdeki bir hafta içinde piyasaya sürülecek yeni uygulama, Facebook’a videolarla ve çoğunlukla video reklam satmak için başka bir platformla ilgilenen tüketicilere ulaşmanın bir başka yolunu sunuyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin video isteklerini bu ayın başında 4. çeyrek kazanç çağrısı ile açıkladı ve Facebook’u kullanıcıların “videoları izlemek isterken veya en sevdikleri şovuyla neler olduğunu güncel tutmak istediğinde” gitmesini istediğini söyledi. “Dedi.

2016 yılının başında Facebook kullanıcıları her gün 100 milyondan fazla video izliyorlardı ve Facebook daha da fazlasını istiyor. Şirket, içerik lisanslaması için video içerik oluşturucularıyla konuşmakta ve platforma daha fazla TV tarzı içerik getirmek için daha uzun videolar oluşturmak için bazı yayın ortaklarını bastırmaktadır.

Bu uzun biçimli videoların tümü, muhtemelen yeni TV uygulamasında bulunabilir.

Belirsiz olan şey, reklamalan ve reklamverenlerin bağımsız bir video uygulaması için ne kadar alacağı olacaktır. Facebook, 2016 yılının en iyi kısmını, nihayet Aralık ayında uygulamaya koymadan önce, uygulamanın içinde özel bir video sekmesini test etti ve testin neden bu kadar uzun sürdüğü belli değil. Şirket, içerik oluşturucularla bir gelir paylaşımı içeren video amaçlı bir yayınla uğraştı.

Ancak şirket, video içeriği almak konusunda herhangi bir problem yaşamazken, bu videolardan ciddi para kazanmanın yollarını bulamadı. Facebook, yıllardır TV reklamı için rekabet ediyor ve Zuckerberg, endüstri standardı olan ön videodaki reklamlara karşı. Şirket şimdi videoların orta kademe reklamlarını test etmeyi planlıyor ancak bu şuan mevcut değil.
Bbu set üstü kutu uygulaması, Facebook ve ortaklarına, video görüntülemelerini reklam doları haline getirmek için daha fazla fırsat vermelidir. Teori budur. Bir şirket sözcüsüne göre, yeni uygulama “şu anda” reklamları içermeyecek.

Facebook’un hazır TV uygulaması kullanıcılara videolar önerecek ya da daha sonra izlemek üzere diğer cihazlara kaydettikleri videoları izlemelerine izin verecektir. Uygulamayı kullanmak için bir Facebook hesabına ihtiyacınız olacak. Wall Street Journal Ocak ayı sonlarında, Facebook’un alıcı kutuları için bir uygulama geliştirdiğini bildirmişti.

Facebook birkaç güncelleme daha açıkladı :

  • Haber Kaynağında otomatik oynatma videoları, telefonunuzun sessiz durumda olmadığı varsayılarak sesli olarak çalınır. Bu özelliği ayarlarda devre dışı bırakabilirsiniz.
  • Facebook, bir resim-içinde-resim özelliği eklediğinden, News Feed’de ilerlemeye devam ederken videoları izleyebilirsiniz.
  • Facebook, dikey video görüntülemeyi tüm kullanıcıların iOS ve Android kullanıcılarına sunuyor. Facebook bunu zaten test ediyordu ve kullanıcıların “uzun süredir dikey videoları izlemesi daha yüksek ve ses çıkışı sağlama olasılığı daha yüksek” olduğunu iddia etti. Facebook, bunu reklamverenlerinin dikey video reklamlara bakacağını umduğu net bir işaret olan iş blog’una yazdı. çizgi.
    Bir Facebook sözcüsüne göre yeni set üstü kutu uygulaması “yakında çıkacak” ve ücretsiz olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz