Okuyucu özelliği dendiği vakit mobil dünyada akla ilk olarak Safari gelmektedir. Zira Safari, sunmuş olduğu iOS ve OS X sürümlerine özel okuyucu özellikleri ile ciddi bir süredir kullanıcılara bu konuda ki istekleri karşısında çözüm sunmaktadır.

Google ise, Safari’nin bu özelliğine karşın bir adım atarak Chrome içinde mobil dünyada özel bir okuyucu özelliği getiriyor. Bu okuyucu özelliği sayesinde artık Safari yerine Chrome kullanan kullanıcılar da çok rahat bir şekilde okuma özelliğinden tek bir tarayıcı üzerinden faydalanma şansına sahip olabilecekler.

Okuyucu İle Ne Yapılabilir?

“Reader” özelliği olarak geçen bu özellik, sitelerde ki belli noktaları çok daha rahat bir şekilde okuma şansı sunar. Özellikle uzun makaleler, incelemeler, detaylı haberler gibi bazı durumlarda çok uzun yazılar okumamız gerekebilir. Fakat sitede ki diğer içerikler sürekli olarak bu yazıları okuma şansını biraz daha dikkatsiz bir noktada sunmaktadır.

Okuyucu özelliği, sizlere okuyacağınız o uzun yazıyı siteden bir nevi bağımsız bir şekilde PDF mantığında sunar. Bu sayede farklı unsurlar, farklı yazılar ve reklamlar gibi dikkat dağıtan unsurlar olmadan sizler de sadece o yazıya odaklanır ve sadece yazıyı okuma şansına sahip olursunuz.

Şuan için bu özelliği kullanıcılara sunmuş olan Chrome ile App Store yada Google Play üzerinden tanışarak hemen sizler de ilk uzun haberi okuma aşamasında bu özelliği deneyebilirsiniz. Zira özellik uzun yazıları okumayı seven ama diğer unsurlar nedeni ile gözleri yorulan kişiler için gerçekten mükemmel bir seçenek oluyor.

Ayrıca Google’ın bu özelliği geliştirme konusunda yeni adımlar attığı da bilinmekte. Bu yeni adımlar ise, beraberinde daha farklı bir okuma özelliğini mobil dünyada internet kullanıcıları için sunabilecek gibi görünmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz