Bilgisayarda Yeni Bir Tür Devrimi Başlıyor

Kişisel bilgisayarlarda yenilik düşünüldüğü zaman, genellikle aklımıza ilk önce Apple gelir. Ama son yıllarda en yenilikçi bilgisayarlardan birinin San Diego Hewlett-Packard’ın yazıcı bölümünden geldiğini öğrenmek sizin için sürpriz olabilir. Şirket çoğunlukla, ekran çözünürlüğü artan hızlı işlemciler kullanarak, ince gövdeleri tasarlama üzerinde duruluyor. Aslında, Apple’ın yenilikleri karşılaması için bu teknolojiye ulaşması gerekecek.

HP Sprout İle Geleceğin Teknolojisi

HP ve perakendeciler bu ayın başlarında artık HP’nin yeni Sprout bilgisayarını duyurma kararı aldı. Tek bir çekici ürün haline bir tablet, ekran, kamera ve tarayıcı unsurlarını entegre olarak barındıran yaratıcı bir yeni masaüstü bilgisayar dizayn edildi.

Sıradan bir bilgisayar kullanarak onunla her şeyi yapmak mümkün değildir ama kendine ait bir sınıf oluşturan pek çok yeni yetenekleri ekleyen bir yapıt olan Sprout ile bu mantığın değişeceği kesin. Bilgisayar evriminde önemli bir kilometre taşını işaretleyecek olan cihazın herkes tarafından beklendiğine inanıyorum. Sprout’tan önce insanlar için daha hızlı işlemciler ve daha büyük ekranlar adına bilgisayarları yükseltmek için küçük bir sebep dahi yoktu.

Sprout  geleneksel hepsi bir arada bilgisayarlar gibi görünüyor ama bu monitörün önünde, boyunca uzanan, arkasından yükselen bir kaide ve servis altlığı gibi görünen büyük, ince, beyaz bir pet bulunuyor.

HP Ped ile Müzik Keyfi
HP Ped ile Müzik Keyfi

Ekranı Pede Yansıtın

20 inç dokunmatik ped kaidenin üstünde projektör gibi yansıtılan görüntüler sağlıyor. Ped 23 inç LCD monitöre ek olarak, ikinci bir ekran haline geliyor.

Tipik kullanımda ped, monitörden Windows 8.1 masaüstü görüntüler ve Sprout’a özgü uygulamaları görüntülemekle görevlidir. Ayrıca monitörü aşağıya iterek pedi diğer uygulamalar, belgeler ve dosyalar görüntüleyebilir hale getiriyor.

Masanızın üzerinde bir gazete gibi kullanabilirsiniz. Bu ped ile bir tarayıcı açarak haberleri okumak için bir web sitesine girebilirsiniz. Okurken yakınlaştırmak ve görüntü kaydırmak için pedi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Görüntüyü yakınınıza getirmek ve büyütme becerisi ile görme sorunları olanlar için harika bir çözüm sunuyor.

Ped ayrıca oyun oynamak için de kullanılabilir. DreamWorks tarafından geliştirilen bir uygulama ile monitörde kendi filminizi oluşturmak için görüntüleri pede taşımayabilirsiniz. Monitör görüntüleme ve istediğiniz müziği çalma amacından başka şekilde ped üzerinde öngörülen müzikal klavye olarak oynatabilirsiniz.

HP Sprout ile Oyun Keyfi
HP Sprout ile Oyun Keyfi

Sprout Ped İle Tablete İhtiyacınız Olmayacak

Pedi en iyi şekilde anlatmak gerekirse, 20 inç dokunmatik tablet olarak düşünülebilir. Sprout iki ve üç boyutlu nesneleri hem dijital ortama aktarmak hem de basitçe ped üzerine koyarak yüksek çözünürlüklü kamera görüntüleri yakalamak için kullanılabilir.

Örnek olarak üç boyutlu bir nesneyi almak ve bilgisayarda bunun bir 3 D taramasını oluşturmak için yeteneğiniz olacak. Hiçbir bilgisayarın bu işlemi gerçekleştiremeyeceğini düşünürsek, görüntüyü başkasına da gönderebilme yapısı ile harikalar yarattığı belli oluyor. Ayrıca görüntüyü döndürmek ve görüntüyü yan yatırmak da parmaklarınızın ucunda olacak. Gelecekteki bir uygulaması ise 3-D yazıcı ile oluşturduğunuz nesneyi taramak için bilgisayarı kullanmanız yeterli olacak.

Bu iş uygulaması HP’nin MyRoom ile işbirliği yapması ve onun yazılımını kullanmasından doğdu. Kalem kullanarak Sprout fikri krokiye dönüştürmeyi başardı ve anında ikinci bir kişi gerçek zamanlı olarak aynı yapabilirliği keşfetti.

Sprout 23 inç ekran ve yetenekleri için makul olan 1899 dolar fiyat üzerinden satılıyor.

Apple Teknolojide Geri Kaldı

Bildiğim kadarıyla hala başarısını sağlamak için zamana ihtiyacı var. Aynı Apple iPad’in başarı için desteğe ihtiyacı olduğu gibi.  Apple’ın bu tarz yeni uygulamalar oluşturmak için geliştiriciler ve yazılım şirketleri tarafından desteklenmesi gerekiyor. HP ve ortaklarından sürekli destek gerekiyor ama ne olursa olsun, bu cihaz artık bir masaüstü bilgisayar sistemini bildiklerinizden çok farklı ve olumlu şekilde değiştirme potansiyeline sahip bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz