Uzay Teknolojisinin Dünyamıza Getirdiği Yabancılar

Uzaya yolculuk her gelişmiş devletin hayaliydi ve bu hayali gerçekleştirdiler. Uzay artık eskisi gibi bilinmeyen bir yer değil ancak uzayın büyüklüğü göz önüne alındığında uzay hakkında bildiklerimiz büyük bir kum plajdaki tek bir kum tanesi kadar olduğu bir gerçektir.

Zürih üniversitesi uzaya gönderilen ve geri gelen bütün uzay araçlarının dış kabuğunda bulunan kimyasal yada biyolojik maddeleri araştırıyorlar. Bu araştırma dünyada bulunan İsveç ve Avrupa roket istasyonlarında yapılmaktadır. Araştırmacılar bir floresan işaretleyicisi, yükü ve olukların içlerinde çeşitli alanlara antibiyotik direnç kasetleri yerleştirerek bulguların daha uygun gelmesi ve araştırılması için çalışmalar devam ediyor. UZH ekibi aldıkları örneklerde işaret bulunması olasılığının oldukça yüksek olduğu kanaatinde araştırma yapmışlardır. Bu çalışmayı doğrulayacak veriler tahmin ettikleri gibi oldu ve sağlam bir DNA bularak aktif bir bakteri ve bağ dokusu bulmayı başardılar.

Bu çalışmanın etkileri önemli derecede olduğu aşikâr.  Bu organizmaların üstün teknoloji ürünü olan bir uzay aracından dünyamıza geldiği doğruladı. Bu deney dünya dışında bir yaşam olabileceğinin kanıtı olarak bilim adamlarının somut anıtı olacaktır. Bu çalışma sonrası Mars üzerinde uzay sondaları kullanarak sterilizasyon prosedürlerini yerine getirecek uzay bilimi ürünü teknoloji harikaları sistemler kurulması hedeflenmektedir.

Uzay Teknolojisinin Dünyamıza Getirdiği Yabancılar
Uzay Teknolojisinin Dünyamıza Getirdiği Yabancılar

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz