Apple'ın üzerinde çalışmaya başladığı iPhone 7'den ilk sinyaller şimdiden gelmeye başladı. İsrailli şirket olan LinX'i devralan Apple, iPhone 7'de DSLR kalitesinde fotoğraf gelecek gibi.

Apple’ın üzerinde çalışmaya başladığı iPhone 7’den ilk sinyaller şimdiden gelmeye başladı. İsrailli şirket olan LinX‘i devralan Apple, iPhone 7’de DSLR kalitesinde fotoğraf gelecek gibi.

LinX, tablet ve Akıllı telefonlarına DSLR kalitesinde özel sensörler üreten bir firma. Yüksek görüntü kalitesine sahip lensler üzerinde çalışan firmayı satın aldığı Apple tarafından’da doğrulanan LinX‘in Apple’a maliyeti de Wall Street Journal’de yer alan habere göre 20 milyon dolara şirket el değişti.

Wall Street Journal’ın verdiği haberine göre, Apple, akıllı telefon ve tabletlerdeki kameralar üzerine uzmanlaşmış LinX Imaging firmasını 20 milyon dolara satın alacak.

Apple’ın başından beri iPhone kamerasına ne kadar özen gösterdiği başından beri bilinirken, şirket kullanıcılarına her zaman akıllı cihazları ile fotoğraf çekmeye sürüklemişti. Hatta geçtiğimiz günlerde apple.com’da iPhone 6 ile çekilen fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi açmış, iPhone kamerası yeter demişti. Bu yeni satın alma da Apple’ın yeni modellerinde göreceğimiz kameraların daha da iyileşeceğinin göstergesi olabilir.

LinX şirketinin web sitesinde ise: “LinX kameraları şu an pazarda bulunan tüm kameralardan daha küçüktür ve DSLR performansını ince cihazlara getirir.” yazıyor diyor.

Linx’in multi-lens teknolojisi, uygulamaların kamera ile 3 boyutlu bilgi almasını ve çekildikten sonra fotoğraf içerisinde yeniden odaklanma yapılmasını sağlıyor. Ek olarak LinX kameraları nesne boyutlarını ölçmede, 3 boyutlu modelleme yapmada ve görüntülü aramalarda arka plan değişiminde de kullanılabiliyor.

Bu özelliklerin yeni iPhone’da olup olmayacağı konusunda net bir hüküm vermek mümkün olmasa’da, Apple’ın başarılı bir satın alma yaptığını diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz