Akıllı telefon pazarının çok gelişmiş olduğu günümüzde birçok yazılım firması da mobil oyunlar üzerine yoğunlaşarak büyük indirme oranları yakalayan oyunların yazılım işlemlerini gerçekleştiriyor. Özellikle bazı firmalar var ki çıkarttığı her oyun mobil platformların her birinde büyük ilgi görüyor. Bu firmalar arasında kuşkusuz Gameloft şirketi de girmektedir. Farklı kategorilerde çıkartmış olduğu sayısız oyun ile büyük başarılara imza atmakta olan Gameloft şimdilerde ise yarış kategorisinin en köklü serisi olan Asphalt oyunlarına yenisini ekledi. Asphalt Overdrive adındaki oyun diğerlerinden birçok farklı özelliği bir arada toplayarak ilginç bir yapım olarak dikkatleri çekiyor.

Akıllı telefonlar arasında en çok kullanılmakta olan 3 işletim sistemi Android, İOS ve Windows Phone için aynı zamanda sunulan oyun şimdiden birçok kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Özellikle ücretsiz oluşu ve birçok cihaz için kullanılabilir olması Asphalt serisi için güzel bir oyun olarak söylenebilir. Günümüzde yarış oyunları kategorisinin liderliğini sürdüren ve çıkarttığı her Asphalt serisi oyunu ile milyonlarca indirme sayısına ulaşmayı başaran Gameloft Overdrive oyununda tasarım yönünden diğerlerinden farklı yol izledi. Özellikle çevre düzeni konusunda orta sınıf bir oyun yayınlayarak her türlü telefon ve tablet üzerinde oynanabilecek kaliteli kontrollere sahip bir yarış oyununu yayınlanan Gameloft bu yönden Asphalt 7 için bir alternatif oluşturmuş oldu. Özellikle Overdrive oyunun ücretsiz olması neticesiyle kaliteli bir sürüş deneyimi isteyen ve yarış oyununda en önemli nokta olan kontrolleri en iyi yapabilen firmanın yeni oyununu oynamayı birçok kişi tercih edecektir.

Oyunun en farklı yönlerinden bir tanesi de oyunu telefonu dik tutarak oynamanızdır. Bu sayede daha fantastik ve farklı bir şekilde yarış oyunu oynamış oluyorsunuz. Gameloft şimdiye dek çıkartılmamış bir yarış oyununu piyasa sundu ve sadece oyun içi satın alma seçeneği ile gelir elde etmeyi planlıyor. Oyun içerisinde arabalar veya çeşitli özellikler için satın alma seçeneklerini kullanıcılarına sunmaktadır. Asphalt 9 beklenmekte iken bu tür bir oyunun gelmesi şaşkınlıkla karşılanırken özellikle üst seviye telefonlara sahip kullanıcılar bu durumdan pek memnun olmasalar da Gameloft böyle bir yol izlemeyi tercih etmiş gibi görünüyor.