Apple 2015 yılında ilk akıllı saatini satışa başlamayı planlıyor ve şirket cihazlar üzerinde çalışacak uygulamaları oluşturmak için geliştiricileri davet ediyor.

WatchKit belgelerine göre, Geniş 1.65 inç modeli 312 x 390 piksel ekrana sahip olacak, 1.5 inçlik ekrana sahip 272 x 340 piksel Apple Watch’lar bizleri bekliyor olacak.

WatchKit ile birlikte, Apple geliştiriciler için iOS 8.2 beta yayımladı. Bir Apple Watch kullanmak için iOS 8.2 çalıştıran bir cihaz gerekir.

Dava bildirimleri, bakışları ve WatchKit uygulamalar yoluyla: Apple Watch uygulamaları ile etkileşim yollarının üç tipi vardır. Size eylem bildirimleri yeniden yönlendirme, transit yol tarifi gibi şeyler yaparken bir bakışta, bu tür haber veya alarm durumu gibi bilgileri gösterir.

Saatin iPhone üzerinde çalışan bir başka özelliği de WatchKit uygulamalardır. Diğer yandan bilek ya da telefon üzerinde, iki bileşeni olan daha interaktif bir uygulamadır. Bir uygulama için WatchKit uzantısı bir iPhone arka planda çalışır, böylece telefonunuza dokunmadan Apple Watch bir uygulama ile etkileşime girebilir. Ancak bu işlem aslında bazı telefonda yer alacak.

Apple geliştiriciler aynı zamanda saatin bir telefon ile eşleştirilmiş değilken bile kullanılmasını sağlayan uygulamalar sunabilir. Böylece daha sonra mevcut yerli uygulamaların oluşturulması için araçları yapmayı planlayacaklar.

Apple Watch ve WatchKit
Apple Watch ve WatchKit

Kaynak: 9 to 5 Mac

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz