Cinsiyetinizi, yaşınızı, boyunuzu ve ağırlığınızı ayarladıktan sonra, tch, yakmanız gereken kalori miktarı günlük bazda otomatik olarak hesaplanıyor ve yukarıda bahsettiğimiz üç başlık altında ne kadar hareket yapacağınızı size söylüyor. Hedeflerinizi kendiniz de değiştirebiliyorsunuz. Apple Watch bu hedefleri her hafta, bir önceki haftanın biraz üstüne çıkararak geliştiriyor.

Yaptığınız hareketler ve Apple Watch’ın yaptığı tüm ölçümler, buna kalp ritminiz de dahil, eş zamanlı olarak iPhone’la senkronize oluyor, Activity ve HealthKit uygulamasına yükleniyor.

Bir diğer sağlık uygulaması Workout. Bu uygulama, kullanıcılara farklı antrenman türlerini önermek üzere yazılmış. Kullanıcılar uygulamada bulunan koşu, yürüme, bisiklet sürme, kürek çekme vs. hareketlerden birini ve zaman, mesafe ya da kalori cinsinden hedef belirliyor.

apple-watch-sport

Ve bunları yaparken iPhone’unuzun yanınızda olmasına gerek yok. Tabii müzik için ayrılmış 2 GB alan yeterliyse ve Bluetooth kulaklık seviyorsanız. Ayrıca bu uygulamanın bataryayı biraz fazla zorladığını söylemekte de fayda var. 15 dakika çalışan Workout pilin ortalama yüzde 4-5’lik kısmını harcıyor. Uygulamanın uyku izleme özelliği olmadığını belirterek, Apple Watch sağlık ve fitness uygulamaları hakkındaki yazımızı sonlandıralım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz