Apple hala üstün bir tablet şirketidir, fakat hakimiyetini kaybetmektedir.

Apple bu yılın ikinci çeyreğinde iPad ile Android ve Windows tabletlere karşı hakimiyetindeki yerini kaybetmektedir.

IDC “bu pazar bir önceki yıla göre 2014 yılında olumlu, ancak daha yavaş bir büyüme olduğuna ” inandığını söylemiş olsa da toplam tablet sevkiyatı, ilk çeyrekte 1,5 oranında gerilemiştir.

Dünya tablet sevkiyatı Perşembe günü IDC tarafından yayımlanan araştırmaya göre, aynı çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 11 oranında artarak, ikinci çeyrekte 49,3 milyon adet olarak gerçekleşti.
Apple üst noktalarda yerini korumaktadır, ancak Samsung, Lenovo ve Asus yavaş yavaş pazar payı kadar piyasaya sürülmektedir. Apple tablet sevkiyatı yılda yüzde 9,3 gerileyerek, 13,3 milyon adet olarak gerçekleşti. Şirket yüzde 26,9 pazar payına sahip bulunmaktadır.

IDC araştırma analisti Jitesh Ubrani bir açıklamasında tablet pazarının daha küçük satıcıların alanlarında ve pazar payında dengeleme rolünü üstlenmesiyle “yeni bir döneme” girmektedir, demiştir.
Apple ve analistler iPad’in düşüşünü ekonomik olarak zayıf pazarlara ve kullanıcıların beklenenden uzun sürelerde, ağır şekilde cihaz değişimi yapmalarına dayandırdılar.

Geçen hafta Apple ve IBM iPhone ve iPad‘i büyük şirketlere ortaklaşa satmak için bir anlaşmaya vardı.
IDC’de tabletler araştırma direktörü Jean Philippe Bouchard girişimci-spesifik tablet tekliflerinin ikinci yarı yılda iPad satışlarını arttırabileceğini söyledi.

Apple‘ı en büyük tehlikesi yılda yıla yüzde 1.6 pazar payını yükselterek, yılın ikinci çeyreğinde 8,5 milyon tablet satan Samsung’dur.

Üçüncü sırada yer alan Lenovo’dan yapılan sevkiyatlar dördüncü sırada yer alan, toplamda 2.3 milyon adet ve yüzde 13.1 oranında yükselen sevkiyatı olan Asustek’i de sollayarak, yıldan yıla yüzde 64 yükselerek 2.4 milyon adede yükseldi. Beşinci sırada sevkiyati yüzde 3.6 gerileyen mücadele veren Acer vardı.Google, Amazon ve markasız düşük fiyatla tablet satan isimsiz şirketleri içeren “diğer” şirketler grubu, pazar payı büyüme açısından, kombine ilk beş tablet şirketini geride bıraktı. Düşük maliyetli Android tablet sevkiyatı gelişmekte olan ülkelerde büyümekte ve bu vesile ile tablet fiyatları aşağıya çekilmiş bulunmaktadır.

IDC’nin çıkarılabilir ekranı olan hibrit üçlü numaralı tablet sayarları tabletler gibi işlev görebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz