Advanced Micro Devices oyunculara Perşembe günü gönderime başladığı yeni işlemciler aracılığıyla daha ucuz, daha küçük masaüstü işlemi kurmalarına yardım etmek istemektedir.

AMD‘nin masaüstü üretim müdürü Adam Kozak küçük-form faktöründe hedeflenen AMD’nin A10, A8 ve A6 Kaveri-çips-kod adlı ve hatta daha büyük masaüstleri fiyatlarının 399 $’dan başladığını söyledi.
Çipler sekiz entegre grafik çekirdeğine ve 3840 x 2160 piksel çözünürlüğünde 4K video görüntüleme yeteneğinde olan dört kat geleneksel yüksek çözünürlüklü videoya sahiptir.

Kozak çoğu oyun başlıkları masaüstünde bu çiplerle oynanabilir, dedi. Kozak “Oyuncuların çoğu bu sistemlere bakmaktadır” dedi. “Sessiz ve hoş”

Kozak, fakat meraklıları Intel’in küçük elde tutulan NUK (bilgisayarda yeni bir birim) bilgisayarı kadar küçük mini- masaüstü kuramayacaklardır, dedi.

A10, A8 ve A6 çipleri Microsoft’un Xbox One ve Sony’nin PlayStation 4 oyun konsollarında kullanılan aynı GNC (daha sonraki grafik çekirdeği) grafik teknolojilerine sahiptir. Çipler Microsoft’un DirectX’i PC’lerde video efektlerine arttırmaya yardımcı olan teknolojileri gibi, AMD’nin Mantle teknolojisi ile uyumludur.

Yeni çipler aynı zamanda özel görevler için GPU ve CPU ortak işlem gücünün performansını arttıracaktır. Örneğin, tarayıcılar You Tube videosunu geliştirmeyi gerçekleştirmek için CPU ve GPU’lara girmeyi mümkün olacaktır. Çipler aynı zamanda, OPENCL’ye rakip olarak paralel program araçları geliştiren AMD-led HSA Foundation’ın özellikleriyle uyumludur.

Gücü 65 watt olan yeni Kaveri cips, Steamroller kod-adlı 4 çekirdeğe kadar olan CPU’ya sahiptir. Çipler elektrik tasarrufu yapmak icin 45 watta çekilebilir, fakat grafik performansı zarar görebilir.
A10-7800 dört çekirdekli çip 3.9GHz kadar, sekiz grafik işlemci çekirdeğine sahip değişken saat hızlarında çalışır ve 1.000 adet için 158 $ olarak fiyatlandırılır.

3.8GHz dört çekirdekli A8-7600 çip altı grafik çekirdeğine sahip ve 104 $ fiyatlı. 3.9GHz A6-7400K çift çekirdekli çip dört grafik çekirdeği bulunuyor ve 79 $ fiyatlı.

AMD şimdi masaüstü için beş Kaveri işlemciler sunuyor. Yüksek performanslı ve daha pahalı masaüstü için olan ilk ikisinin sevkiyatı Ocak ayında yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz