Android için oldukça önemli bir isim olan ve Google içinde değerli çalışanlar arasında yer alan Android’in kurucularından birisi Andy Rubin, Google içerisinde sahip olduğu görevi bıraktı. Bir çok kişi böyle bir ismin Google’dan ayrılmasına şaşırırken, yerine kimin geleceği ise büyük merak konusu oldu.

Bildiğiniz üzere Andy Rubin, Google’ın Android ile tanışmasını sağlayan önemli bir isim olmuştu. Bu tanışma, şimdi hem Android, hemde Google için çok büyük bir adım olmuş oldu. Andy Rubin, hızlı bir şekilde önemli noktalara doğru gelen bir isim olurken, son dönemlerde Google tarafından büyük bir önem verilen robot teknolojileri konusunda da aktif olarak görev almakta idi.

Google tarafından aktif olarak yönetilmekte olan robotik teknolojileri geliştirme bölümünden ayrılarak artık bu bölümde yer almayacağını belirten Andy Rubin, hem kendi çevresinde hemde Google içerisinde şaşırmalara neden oldu.

Kısa süre içerisinde başladığı robot teknolojileri konusunda bir hayli aktif olan Google, askeri anlamda etkili robotlar dahi üretebbilecek bir yapıya ulaşmış durumda. Buda bir çok teknoloji insanını, gelişmiş firmaları Google’ın üzerine dikkat kesilmeleri konusunda etkiliyor. Fakat tüm bu gelişmeler yaşanırken, Andy Rubin böyle bir bölümden ayrılma kararı alınca doğal olarak bir şaşkınlık söz konusu oluyor.

Bu konu ile ilgili daha önce bazı söylentiler olmuştu ve pek fazla dikkate alınmamıştı. Bu söylentilere göre, yerini şuan bir boşluğa bırakan Andy Rubin’den boşalan yeri James Kuffner doldurabilir. Tabii bu  sadece bir düşünce. Şuan için tam olarak kimin yerine geleceği konusunda net bir bilgi ya da Google tarafından resmi bir açıklama söz konusu değil.

Tabii şu andan sonra neden Andy Rubin’in bu görevi bıraktığı, nasıl farklı bir plânları var ve ne yapmak istiyor gibi sorular da ciddi bir merak konusu olarak yerini almış durumda teknoloji dünyasında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz