Akıllı Telefonlar İle Kulak Muayenesi Yapabilmek Artık Mümkün Oldu

Piyasa içinde bulunan birçok akıllı telefon insanların sağlıklarını takip eden yazılımlar ve uygulamalar barındırmaktalar.  Bu uygulamalar sayesinde insanlar kendi vücutlarını takip eden elektronik cihazlar sayesinde sağlık durumlarından sürekli haberdar olabilecekler. Üzerine yeni yazılımlar ve özel cihazlar eklenerek daha fazla çeşitte sağlık taraması yaparak bu özelliklerine artılar katmaktalar. Doktorların yaptığı bazı görsel kontrollerde iPhone 5S  telefonlarına adapte edilebilmekteler. Yüksek görüntü kalitesi veren kamerasını kullanan ek cihazlar sayesinde kontrol edilmesi gereken görüntü edilerek kontrol edilecek ve kayıt altına alınabilecekler.

Kayıtlı görüntü için sağlık kontrollü yapabilen bir ek cihaz bağlanan iPhone 5S telefonu sayesinde örneğin kulak içi kontrolleri kolaylıkla yapılabilmekte. Işıklı bir cihaz takılı iPhone telefonu kulak içine girecek şekilde ayarlandıktan sonra içerideki görüntüyü kolaylıkla alabilmekte. Özellikle doktora gitmek istemeyen çocukların kontrolü bu telefon sayesinde yapılıp alınan görüntü internet aracılığı ile istediğiniz doktora yada doktorlara gönderilebilir. Kontrolünü yapan doktor sanal ortamda reçetesini hazırlayarak hastasına gönderir. Bu şekilde doktor muayenesi kolaylıkla yapılabilmekte ve zaman tasarrufu sağlanmaktadır.

Şimdilik sadece ABD ülkesinde kullanılmaya başlanan bu cihaz daha sonra ülkemize gelerek sağlamış olduğu kolaylıklardan yararlanabiliriz. Teknolojinin geldiği  bu nokta daha aklımıza gelmeyecek uygulamaların habercisi olacaktır.

Akıllı Telefonlar İle Kulak Muayenesi Yapabilmek Artık Mümkün Oldu
Akıllı Telefonlar İle Kulak Muayenesi Yapabilmek Artık Mümkün Oldu

Kaynak: Teknoblog

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz