Fotoğraf düzenleme konusunda sunulan uygulamalar, son yıllarda gelişen akıllı telefon kullanımı ile çok daha üst düzeye çıkmış durumda. Bir çok kişi, sahip olduğu akıllı telefonu ile fotoğraflar çekmekte ve bu fotoğrafları ise fotoğraf düzenleme konusunda sunulan uygulamalar ile daha özel bir hale getirmekte. Aydınlatmakta, kesmekte ya da kırparak, eklemeler yaparak paylaşmakta. Aviary adlı firma ise, bu tür uygulamalara gelişim, düzenleme gibi bir çok aşama da destek sunan özel markalardan birisi idi.

Aviary Artık Adobe’nin…

Adobe, kendi sektörü içerisinde bir çok farklı firmayı bünyesine katan ve gelecek gördüğü firmalara yatırım yapmaktan çekinmeyen markalardan birisi. Zira dünyaca ünlü bir marka olması da ona bazı sorumluluklar yüklüyor. Son olarak ise Aviary markasını satın alan Adobe’nin tam olarak bu markayı neden aldığına dair bazı araştırmaları sizler için bir araya getirdik. İlk aşamada büyük bir marka desteği olarak Aviary’nin Adobe’ye ciddi bir fayda sağlayacağını söylemek mümkün. Ayrıca Mozilla Firefox gibi dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcıların birinde var olan bu denli popüler bir uygulamayı satın almak, maddi açıdan da bir çok farklı yatırım hamlesini gündeme taşıyor. Adobe, bu yatırım hamleleri ile hiç bir sorun yaşamadan çeşitli kazançlar da elde edebilir. Ama bir çoğumuz biliyoruz ki, Adobe marka olarak ve gelir olarak sektörde lider konumda olan önemli bir marka. Bu nedenle bizim tam olarak tahmin edemeyeceğimiz bu tür satın almaların ardında daha önemli stratejilerin olduğu düşünülmekte.

Adobe’nin bu şekilde mobil uygulamalara ya da tarayıcı bazlı uygulamalara yönelmiş olması da, kısa süre içerisin de demirbaş yazılımları için de mobil dünyada bir çalışma yapabileceği konusunda bir düşünce de yaratıyor. Zira bu şekilde istekler geçmişte mobilin gelişmesi ile bir çok kez gündeme gelmiş idi. Bu konuda ki gelişmeleri de anlık olarak takip ederek sizlerle kısa süre içerisin de paylaşıyor olacağız.