Dünyanın en seçkin modelleri bükülme testine soktular, iPhone 6, HTC One M9 ve Samsung Galaxy S6 Edge bükülme testi yaptılar. sizce bunlardan hangi ünlü model bu testten sağlam çıkabilir.

Dünyanın en seçkin modelleri bükülme testine soktular, iPhone 6, HTC One M9 ve Samsung Galaxy S6 Edge bükülme testi yaptılar. sizce bunlardan hangi ünlü model bu testten sağlam çıkabilir.

Apple’ın iPhone 6’sı ve iPhone 6 Plus modellerinin bükülebilir olduğunun ortaya çıkması uzunca bir süre teknoloji Dünyasını meşgul etti, cihazların bükülebilir olduğu anlaşıldıkdan sonra bükülme testi denen testler hayatımıza girmişti.

ABD’li sigorta planlamaları sunan bir şirket olan SquareTrade, günümüzün en popüler üç amiral gemisini bükülme testine soktu. Bükme ve kırma testleri için BendBots makinasını kullanan şirket, iPhone 6, Samsung Galaxy S6 Edge ve HTC One M9’u haşat etti.

Telefonu arka cebinizde taşıdığınızda maruz kalacağı basıncı taklit etmeyi amaçlayan test, baskı seviyesini kademeli olarak arttırıyor. Videoda 110 derecelik basınçta iPhone 6 sadece eğilirken Samsung Galaxy S6 Edge’in hem eğilip hem kırıldığını görüyoruz.

Bu noktada iki cihaz da çalışmayı sürdürdü, cihazların çalışmaz hale gelmesi için Samsung Galaxy S6 Edge’in 149 derecelik basınç, iPhone 6’nın ise 179 derecelik basınç gerekti. Bu bilgiler ışığında iPhone 6’nın S6 Edge’e oranla daha dayanıklı bir telefon olduğunu söylemek mümkün.

3-unlu-markayi-bukme-testine-soktular_1

HTC One M9 ise bükülmeden önce 120 derecelik basınca dayanarak bükülme konusunda en dayanıklı telefon olmayı başarıyor fakat büküldüğü an parçalanarak kırılma testinde sonuncu oluyor. Bu testler gösteriyor’ki bükülebilir Akıllı Androidlere daha yakın olma ihtimali yükselişe  iletki tarihlerde göreceğiz

Sizce bu testlerden sonra bu ünlü 3 firma kendi telefonları için neler düşünüyorlar, Onlar bu testi yapmışlarmıdır sizce, ne dersiniz bu konu hakkında

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz