Bu iki dev firmanın birbirine sürekli patent davası açmaları bu iş birliği ile yumuşama'mı oluyor soruları akla geliyor. Yıllardır süregelen ve neredeyse düşman olan iki dünya devi, bir arada çalışacak. Evet, Apple ve Samsung yıllardır özellikle patent hakları nedeniyle birçok kez mahkemelik olmuştular.

Bu iki dev firmanın birbirine sürekli patent davası açmaları bu iş birliği ile yumuşama’mı oluyor soruları akla geliyor. Yıllardır süregelen ve neredeyse düşman olan iki dünya devi, bir arada çalışacak. Evet, Apple ve Samsung yıllardır özellikle patent hakları nedeniyle birçok kez mahkemelik olmuştular.

Apple şirketinin 2015 yılındaki IPhone ve IPad’leri için kullanacağı A9 yonga setinin, kesin olarak Samsung şirketinin üreteceğine şahit oluyoruz. Apple şirketinin, Samsung ile uzun süredir görüşmeler sağladığını biliyorduk. Ancak diğer şirketleri bu kadar kolay egale etmesi şaşırttı.

Daha önce Apple’ın TSMC ile de çalışmaları olmuş ve yine tekrar edebileceği gündeme gelmişti. Ancak A9 savaşını Samsung’un kazandığı ve A9’u tıpkı yeni çipseti Exynos 7 Octa 7420 gibi (S6 ve S6 Edge’te var) 14nm değerinde üreteceği söyleniyor.

Böylece 20nm üretilen A8’e kıyasla çok daha performanslı ve daha az güç tüketen bir telefon elde edilebilir. Bloomberg raporuna baktığımız zaman, A9 çipler için Samsung şirketi Apple ile anlaşmaya varmış, ekstra talepler içinse, yine Samsung’un ortak olduğu GlobalFoundries şirketiyle anlaşılmıştı. 2013 yılında A8 çipleri üreten TSMC firması ise, eli boş döndü. 2 büyük rakip bakalım bu birliğe ne kadar dayanacak, böyle diyoruz çğnkü yıllardır birbirine açtıkları patent davalarının sayısı belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz