12.9 inç iPad Apple Pro A8X İşlemci

Duyduğumuz son şey yeni 12.9 inç iPad Pro. Bu yeni büyük iOS tabletin sunulması büyük ihtimalle 2015 yılında olacaktır. Şimdi ise sadece birkaç ayrıntı ile cihazdan bahsedebiliriz. Cihazın bazı özelliklerini daha görünür hale getirelim.

Apple son zamanlarda yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus akıllı telefonlarını tanıttı ve satışa sundu. İki cihaz da yeni Apple A8 işlemci ile geldi ve Apple’ın iPad Pro’inin A8X işlemci ile geleceği söyleniyor.

Apple geçmişte işlemcilerinin  ‘X’ sürümleri yayımlandı, temel olarak Apple orijinal işlemci sürümlerinin versiyonlarını geliştirdi. Buna karşılık olarak A5X ve A6X gibi örnekler verebiliriz.

Apple bunu yapmayı Apple A7 işlemcisini geçen yıl yayımladıktan sonra durdurdu. Ancak bu yıl tamamen bambaşka olan yeni bir işlemci çağını Apple A8 ile başlattı.

Apple için bunun anlamı bize A8X işlemcisini yeni cihazı olan iPad Pro’da sunacak. Özellikle cihazın yaklaşık olarak 2015 yılında tanıtılacağı düşünülürse bu konuda haklı sayılırız.

Yeni işlemci iPad Air 2 ve iPad Mini 3’te kullanılır olmayacak. Görünüşe göre bunun yerine ürün yeni Apple A8 tanıtıldıktan sonra onda kullanılır olacak.

Söylentilere göre Apple gelecek ay iPad 3 ve iPad Mini Air 2’sini lanse edecek. Bizim büyük ekranlı iPad Pro’dan gelecek detaylara dair hiçbir beklentimiz yok. Ancak belki önümüzdeki yıla kadar 12.9 inç iPad Pro hakkında bazı ayrıntılara ulaşabiliriz.

Kaynak: geeky-gadgets.com

12.9 inç iPad Apple Pro A8X İşlemci
12.9 inç iPad Apple Pro A8X İşlemci

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz