Akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabet gitgide daha da kızışmaya başlıyor. Yeni teknolojilerin eklenmesi ve tasarımların gittikçe değişmesi ile birlikte gelişen bu pazarda artık herkes birbirinin üzerinde bir kusur arar duruma gelmeye başladı. Firmalar arası rekabet kızışırken ortaya çıkan sataşmalar kimilerine göre iyi ve olması gereken bir durum iken, kimilerine göre de karalayıcı ve gereksiz kampanyalar olarak düşünülmekte.

Dünyanın en çok akıllı telefon satan firmalarından birisi olan Apple, hatırlayacağınız üzere, 9 Eylül günü iPhone 6 ve iPhone 6 Plus tanıtımlarını yapmıştı. Apple gelmiş geçmiş en büyük ekranlı iPhone’unu yaratmanın gururu ile birlikte bu lansmanı yapmış ve fiyatlandırmayı duyurmuştu. Fiyatları duyan pek çok kişi de bu defa fiyatların çok fazla olduğunu ve normalde yenilik olarak belirtilen özelliklerin aslında birkaç yıldır bazı akıllı telefonlarda bulunduğunu söyledi. Aslında her Apple lansmanı sonrasında yaşanan şeylerden birisiydi bu ama bu defa sunulan özelliklerin yanında fiyatlandırma olayına insanlar çok fazla takılmıştı.

Apple’ın kullanıcılara sunduğu iOS 8, App Store, Apple Play ve Apple Watch gibi ürünler ise Apple’ın iPhone 6 için en önemli silahları. Bu sayede fiyatlandırma ve özelliklerin çok da sıkıntı olmayacağını düşünmekteler. Ancak kendilerine karşı tavır alan kısım git gide büyümeye de devam etmekte. Özellikle Android işletim sistemine sahip telefon kullanıcıları, Apple’ın sunduğu özelliklerin yetersizliğinden şikayet etmekteler. Fiyatlar da yüksek olunca tabi ki bazı kişilerin dikkatini çeken bu durum karşısında Asus sessiz kalamamış.

Hazırladıkları bir resimde sol tarafa kendi telefonları olan Asus Zenfone ile 6 rakamını yazan firma, sağ tarafa da bir kırmızı elma resmi koymuş. Altına yazdıkları yazı ile de Apple firmasına küçük bir gönderme yapan Asus, bir adet iPhone 6 alınacak paraya 6 adet Asus’un akıllı telefon modeli olan Zenfone’dan satın alınabileceğini belirtmiş. Bu durum karşısında Apple’ın nasıl bir cevap vereceği ise tartışılır. Daha önce de Apple’ın satışa sunduğu iPhone 5C’nin renkli kasa özelliği ile gelmesine Nokia firması takılmış ve modeller ile dalga geçmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz