Dünya’da 84 milyonun üzerinde oyuncu tarafından online olarak oynanan Point Blank, 2010 yılından beri düzenlenen uluslararası şampiyonaların bu yılki ev sahipliğini Türkiye yaptı.

Filipinler, Kuzey Amerika, Singapur-Malezya, Latin Amerika, Türkiye, Brezilya, Rusya, Endonezya, Tayland ve Güney Kore’den her yıl yaklaşık olarak 3.000 ile 5.000 takım, Uluslarası PBIC şampiyonasına katılıyor.

Türkiye’de düzenlenen bu etkinlik 5 günlük sürede tamamlanacak. Etkinliğin şampiyona ayağı 2 gün sürecekken mühendislerden, oyunculardan, basın mensuplarından oluşan yaklaşık 1.500 kişilik izleyici kitlesine çekilişlerle hediyeler dağıtılacak. Toplamda 50.000 Dolar gibi ciddi rakam turnuvaya katılan takımlara verilecek.

Ülkemizde düzenlenecek olan turnuvada; “En Değerli Oyuncu” unvanını elde edene 1.000 Dolar, Derece Giren Takımlara 1.000’er Dolar, 4.’ye 2.000 Dolar, 3.’ye 3.000 Dolar, 2.’ye 8.000 Dolar, 1.’ye ise tam 30.000 Dolar verilecek. Bu ödüller sahiplerini bulurken PBIC’nin ana sponsoru olan ASUS da katılımcılara mini PC’ler ve monitörler dağıtacak.

4. Ulusal Point Blank Turnuvası’nda şampiyon olarak PBIC 2014’e katılmaya hak kazanan takımlarımız ise; Wild Fire ve Atanet Games oldu. Nfinity Games’te Bölge Müdürü olarak görev alan Heonyoung Park, Dünyadaki en iyi MMOFPS oyununun Point Blank olduğunu belirtiyor. Bunun yanı sıra, 2011 yılından bu yana Türkiye’nin oyun sektöründe belirgin ve büyük ölçüde gelişme gösterdiğini, e-spor kültüründe ve online oyun pazarında önemli bir yere sahip olduğunun altını çiziyor. Bu nedenle Türkiye’de böylesine bir turnuvanın düzenlenmesi hem oyun pazarına katkı sağlayacak hem de ülkemize katkı sağlayacak.

27-28 Eylül 2014 tarihlerinde, Dünya’nın birçok ülkesinden ülkemize gelen Dünya’nın en iyi takımlarını ve oyuncularını İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda izleyebilirsiniz. PBIC, ülkemizde düzenlenecek olan ilk Uluslararası e-spor şampiyonası. En iyi Point Blank oyuncularının bulunduğu bu turnuva umarız bizim için bir başlangıç olur ve devamı gelir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz