Honda FCV Consept

Birkaç gün önce Toyota’nın yeni FCV Toyota Mirai denilen aracı kulağımıza geldi. Honda yeni Fuel Cell Vehicle aracına ise Mirai değil Honda FCV Concept adını verdi.

Fotoğraf bize yeni Honda FCV Consept’ini için iyi bir fikir veriyor. Şirket yeni nesil yakıt hücresi olan aracını 2016 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Honda’nın yakıt hücreli araç konsepti Honda FCV Consept, Japonya’da dün dünya lansmanını yaptı. Honda FCV Consept ABD ve Avrupa’da geç satışa sunulacak. 2016 Mart ayında Japonya’da satıla çıkmak için beklenen Honda’nın yakıt hücreli aracı, stil evrimini gözler önüne serecek.

Honda FCV Consept’te temiz karakter çizgileri ile alçak ve geniş bir aerodinamik bir gövdeye sahip olacak. Honda’nın dinamik FCV stil sahibi aracı sonraki ilerlemesi olarak, FCX Clarity karşımıza gelecek. Daha fazla yolcu alanı sunan yeni aktarma paketleme verimliliğinden yararlanarak insan ve makine arasındaki uyumu sağlamak için çaba gösterecek ve İçi beş kişi için oturma sunacak.

Honda 2008 yılında mevcut FCX Clarity modelini başlattı ve yeni Honda FCV Consept araçların yedek olması bekleniyor. Önceki modele göre de daha uzun menzile sahip olarak gelecektir.

Geçerli Honda FCX 240 millik bir menzile sahiptir. Yeni Honda FCV en az 300 kilometrelik bir menzil ile gelecek. Yaklaşık üç dakika içinde, çok daha hızlı yakıt ikmali etmesi mümkün olacak.

Honda FCV Consept
Honda FCV Consept

Kaynak: Honda

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz