Hava Yastığı Sorunu Japon Üreticileri Zora Soktu

Üç büyük Japon otomobil hava yastığını genişletmek için yeniden tasarım yapmak zorunda kaldılar. Mitsubishi, Honda, Nissan potansiyel kusurlu Takata hava yastıkları genişletilmiş olarak sunduklarını hatırlatıyor. Nissan Japonya’da 83,000 araç toplam habercisi, X-Trail ve diğer modelleri kapsayacak şekilde genişletilmesinin olağan olacağını duyurdu.

Nissan Kuzey Amerika’da genişletilmiş olacak ama ayrıntılar kamu için yapılmış değildir. Honda şimdi Fit, Stream, CR-V ve diğer araç modellerinin de dahil olmak üzere hava yastığı sorununu dünyada 400,000 araç üzerinde olduğunu hatırlattı. Bu sayı 175,000 Japonya’da, Kuzey Amerika’da 6.000, Güney Amerika’da 16.000, Avrupa 100.000, Asya’da 70.000 yılında ve bunlara ek 30.000 otomobil için de diğer bölgelerde sorun olduğunu hatırlattı.

Mitsubishi gibi sert satış değerlerine sahip araçlar Japon firmaların bir kısmı çoğunlukla bu durumdalar. Mitsubishi Japonya’da 300 Lancers ve zaten ABD’de birçok hava yastığı anlaşmasını fes ettiğini söylemiştir. Toplamda Takata hava yastığı kusurlar ve küresel 14 milyondan fazla araçta Japonya’da ise 3.050.000 araç içerisinde bulunuyor. Ancak kusurlu hava yastıkları nedeniyle Japonya’da hiçbir yaralanma olayı ya da olumsuz bir sonuç bildirilmemiştir.

 

Hava Yastığı Sorunu Japon Üreticileri Zora Soktu
Hava Yastığı Sorunu Japon Üreticileri Zora Soktu

Kaynak: ABC News

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz