Gmail kullanıcıları artık E-postadaki videoları indirmeden izleyebilecek.

Gmail, Kullanıcılarına Yeni Özelliği Duyurdu

Şirket yaptığı açıklamada, video eklentisine sahip olan e-postalar videonun küçük resmini gösterecek ve doğrudan Gmail’in içinden videoları indirmeden görüntüleneceğini açıkladı.

Şimdiye kadar, bir video eki Gmail’de görüntülemek için tek yolu bilgisayarınızın sabit sürücüsüne indirmek ve bir medya oynatıcıda açmaktı. Ancak artık Google sayesinde izlemeniz gereken çok daha basit ve hızlı bir yol var. Perşembe günü Web devi, video eklerinin Gmail’de önizlemesi yapılabileceğini açıkladı – indirme gerekmiyor. Bir videonun eklendiği e-postalar videonun küçük resmini gösterecek ve doğrudan Gmail’in içinden akış sağlayabilecek. Google, bu özellik, YouTube, Google Drive ve diğer video akış uygulamaları ile aynı altyapıyı kullandığından, “en iyi kalitede video sunuluyor” dedi. Perşembe günü G Suite kullanıcılarına sunulmaya başlandı ve herkes önümüzdeki iki hafta içinde herkese sunulacak.

Bu ayın başlarında Google, Gmail için dosya boyutu sınırını artırdı. Kullanıcılar artık 50 MB’a kadar dosyaları alabiliyorlar. Bununla birlikte, yalnızca ek 25MB’a kadar gönderebilirsiniz. Dosyanız 25 MB’dan büyükse, Gmail ek olarak dahil etmek yerine e-postada bir Google Drive imkanı sunmakta. Bu arada, Google gelen kutunuzu daha üretken hale getirmek için çalışıyor. Şirket geçtiğimiz hafta, kullanıcıların bu yılın ilerleyen aylarında Intuit QuickBooks, PropserWorks, Salesforce ve diğerlerinden Gmail eklentilerine browse ve yüklemesine olanak sağlamayı düşündüklerini açıkladı. Bu, Intuit QuickBooks aracılığıyla fatura oluşturmak ve göndermek, CRM ayrıntılarını PropserWorks ile kontrol etmek ve Salesforce’daki kişileri bulmak gibi -tabii ki bunlar Gmail’i sayfasından hiç çıkmadan – yapabileceğiniz anlamına geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz