Arjantin ve Brezilyalı bilim adamları floresan kurbağası adını verdikleri bir tür keşfetti.

Arjantin’de İlk Floresan Kurbağa Bulundu

Bernardino Rivadavia Doğa Bilimleri Müzesi’ndeki Arjantin ve Brezilyalı bilim adamları tesadüfen ilk doğal floresan kurbağayı keşfettiler.

Buenos Aires (AFP) – İlk doğal floresan kurbağa Arjantin’de keşfedildi. araştırmacılardan biri, AFP’ye verdiği demeçte bunun bir şans eseri olduğunu söyledi. Bernardino Rivadaiva Doğa Bilimleri Müzesi’ndeki Arjantin ve Brezilyalı bilim adamları, bu türü Güney Amerika’da yaygın olan ağaç kurbağası türlerinde pigmentlerin metabolik kökenini incelerken keşfetti. Normal ışığın altında kurbağanın yarı saydam cildi sessiz noktalarla sarımtırak-kahverengi renktedir, ancak bilim adamları ultraviyole ışık saçtığında gökyüzü yeşil renkte döndü. araştırmacılardan birine göre, Carlos Taboada, konu “bir floresan kurbağanın ilk bilimsel kaydı” dır.

Arkadaşı araştırmacı Julian Faivovich “Çok heyecanlıydık” dedi. “Bu oldukça kaygılı bir konuydu.” “keşif, karasal ortamlarda flüoresans hakkında bilinenleri kökten değiştirerek, bilimsel veya teknolojik uygulamaları olabilecek yeni flüoresan bileşiklerinin keşfedilmesine olanak tanıyor” dedi.  Ayrıca, “amfibiyenlerde görsel iletişimle ilgili yeni sorular üretiyor” dedi. Ekip, fenomenin kurbağa tutsağından kaynaklanmadığından emin olmak için yaklaşık 200 daha fazla örnek inceledi ve tüm numunelerde flüoresan özelliklerini saptadı. Araştırma ekibinin keşiften sonra temasa geçtiği bağımsız bir araştırmacı ve floresan uzmanı Maria Lagorio, AFP’ye, bu özelliklerin sucul türlerde yaygın olduğunu ve bazı böceklerde görüldüğünü “ancak bilimsel olarak amfibiyenlerde daha önce hiç rapor edilmediğini” söyledi.

Bulgu son Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Kitabı’nda yayınlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz