Asus ZenWatch 3 Android SmartWatch

Asus’un ilk daire şekilli akıllı saati Asus ZenWatch, incelenme için sahnede. Bu mpdel Asus’un 3. jenerasyon Android Wear akıllı saatidir. İşte Asus ZenWatch 3 incelemesi.

ASUS ZenWatch 3, piyasadaki en iyi görünümlü akıllı saattir.

Şimdi, üçüncü nesil Android Wear destekli akıllı gösterimlerle ASUS, ilk dairesel akıllı akıllı saati ile önünü açıyor. 229 dolarlık saygın bir fiyatla sportif bir performans sergileyen ASUS, akıllı gözetleme fiyatlaması için mükemmel noktaya geldi ve hatta diğer OEM’lerin Android Wear akıllı saatlerinde olan bazı ekstraları saatten attı. . Bunun üzerine ASUS, 2016 yılının sonunda piyasaya sürüldüğünde talebi karşılamakta zorluk çekiyor gibi görünüyor. Artık piyasaya sunulmuş durumda ve bu yılın ikinci çeyreğinde bir ara Android Wear 2.0 güncellemesi sözü verildiğinden, 230 dolardan fazla para vermeye değer mi? Smartwatch’larda en yeni ve en üst düzey videoyu kapmak için veya Google’ın ve LG’nin en yeni saatlerini tercih etmeniz mi gerekiyor? Hadi inceleyelim.

Özellikler

ASUS’un üçüncü nesil ZenWatch, önceki ZenWatch modelleriyle karşılaştırıldığında yepyeni bir tasarıma sahiptir. Yepyeni bir yuvarlak gövde, yaklaşık olarak 287 inçlik bir piksel yoğunluğuna eşit 400 x 400 piksel çözünürlüğe sahip 1,39 inçlik AMOLED ekrana sahip. Saat, Android Wear 1.5 ve özel bir ASUS kabı ile birlikte geliyor ancak zaten Android Wear 2.0 güncelleştirmesini aldı. Saat, akıllı giyilebilir ürünler için en son mobil işleme olan Qualcomm’un dört çekirdekli Snapdragon Wear 2100 tarafından destekleniyor. Dahili 4GB dahili bellek ve 512MB RAM. Ve saat, Android veya iOS ile çalışan akıllı telefonunuz ile Bluetooth v4.1 Düşük Enerji ile WiFi 802.11 b, g veya n üzerinden bağlanır.

Jest kontrolü ve adım tespiti için bir ivmeölçer ve gyro bulunmasına rağmen içinde GPS, radyo veya biyometrik sensörler bulunmuyor. Saat, Paslanmaz Çelik 316L ile üretilmiş olup, IP67 su ve toz geçirmezdir. İç bölüm 341mAh Li-Ion pil bulunmaktadır. ZenWatch 3, 48 gram ağırlığında ve 45 mm çapında ve 10.8 mm kalınlığındadır. ve ASUS, Gunmetal, Gümüş ve Gül Altın dahil olmak üzere çeşitli renklerde saati gönderiyor. Ayrıca bir hoparlör ve elbette vücudun üstüne bir mikrofon da sunmakta; bu sayede bileğinizde gerçek hoparlör özellikleri ve uyarı sesleri ile sesli gösterim sağlanabiliniyor.

Donanım

ZenWatch 3, piyasadaki en dikkat çekici ve güzel akıllı kullanım cihazlarından biridir ve ASUS’un tasarım bölümündeki en yeni giyilebilir cihazları için bir adım öteye taşıdığı açıktır. Bu, saatte olması gereken herşey var. ASUS saati üç farklı renkte sunuluyor ve burada göze çarpan renk ise Gunmetal rengi. Bu, metalin yanı sıra bakır ve kalay alaşımından yapılmış daha koyu bir metalik renktir.
ASUS, saati gerçek bir deri bant ile sunuluyor; u durumda çok koyu kahverengi bir deri, standart bir 18 mm pin bağlantısı ile kulplara uyuyor. Bu saatte kulplar konusunda benzersiz olan şey, 45 derecelik bir düşüş yaşaması ve hala standart bir saat bandı verirken belirli bir görünüm ve tasarımın izlenme bandına zorlamasıdır. Durum böyle olduğu için, bandın ilk birkaç milimetresi, metal donanımın kulplarına tutturulması nedeniyle, diğerlerinden daha sert hissettirecektir. Dahil edilen bandın ayar delikleri biraz kapalı olsa da; Çok sıkı ve bileklere yapışık fakat çok rahat.

Bu ekran, Huawei Watch özelliği ile gövdeye tamamen girintili değildir ve metal kenarın cam etrafındaki açısı, dokunmatik ekrana daha kolay erişmenizi sağlar ve Huawei Watch’tan daha rahat bir kullanım sağlar. Sağ tarafta üç düğme var; Geleneksel bir taç üçün ortasında otururken iki küçük düğme yüze göre saat 2 ve saat 4’te konumlanmış.

Telefon aramaları için bir hoparlör görevi görmenin yanı sıra bildirim sesleri, zil sesleri ve ortam sesleri sunan hoparlör bulunmaktadır. Saatin alt kısmı basit ve biraz fanfarlıdır. ASUS ZenWatch serisinde görmediğimiz için burada kalp atış hızı sensörü yok ya da herhangi bir biyometrik sensör yok. Bunun yerine, dördüncüsü cilde temas etmemesi ve kullanıcıları tahriş etmemesi için dörtlü bir merdiven basamağında manyetik pimler dizisi bulacaksınız.

Ekran

ASUS, modern akıllı gözlem çağına bu sefer 400 x 400 piksel çözünürlüğe sahip tam yuvarlak 1.39 inç AMOLED ekran ile hareket ediyor. Bu, çoğu modern görüntüler için biraz düşük olan yaklaşık 287 piksel / dk yoğunluğa denk geliyor. Bu, yakın baktığınızda kolayca pikselleri göreceğiniz anlamına gelir; ancak saati bir mesafeden baktığınızda bileklerin normalde birinin yüzünden olacağı anlamına gelir ve neredeyse görünmez olur ve daha çok standart bir saat gibi görünmekte. Bu, PPI yoğunluğunu, daha geniş ekranı ile Asus ZenWatch 2‘de gördüğümüzden biraz daha yüksek bir seviyeye ve bir bütün olarak daha çekici hale getiriyor.

Genellikle dikkate alınmayan bir şey, ekranın üst kısmındaki camdır. Şimdiye kadar incelediğimiz her akıllı saat, bu noktaya kadar, oldukça standart bir akıllı telefonun bir çeşidini içeriyor ve onları bir saat göstergesi yerine bir akıllı telefonun ekranına benziyor gibi görünmekte. ASUS, ZenWatch 3‘ü farklı türde bir camla donattı; bu cam sadece çizilmeye karşı dayanıklı değil aynı zamanda parmak izine karşı da dayanıklı. Geçen ay kullandığımızda ne kadar dokunulduğuna bakılmaksızın ekranda bir parmak izi gördük. Yağlı parmaklar ara sıra hafif lekeler bırakacak, ancak uzun dokunuşlarda piyasadaki diğer akıllı saatlere kıyasla oldukça daha iyi.

Muhteşem Asus ZenWatch 3’ün farklı açıdan görünüşü

Buna ek olarak, ZenWatch 3‘teki camın, çok katlı tasarım ve bakım katmanı sergileyen muhteşem bir parlaklığı var. Döndüğünde camdan gelen parlaklık ZenWatch 3‘e müthiş bir takı görünümü kazandırıyor; Bu, ekranı gerçekten mükemmel gösteriyor ve çok yoğun görüntü gerekir, hala harika görünüyor.

Yazılım

ASUS ZenWatch 3, Android 6.0.1 Marshmallow’u temel alan Android Wear v1.5 ile birlikte gelecek. ZenWatch 3, üreticilerin özel yazılım güncellemeleri ve benzeri şeylerden endişelenmek yerine, üreticilere donanım ve özel özellikleriyle öne çıkma yeteneği kazandıran, saatler arasında sürekliliğini korumak için tasarlanmış bir şey olan Google’ın pazardaki diğer her Android Wear saatiyle aynı yazılımı çalıştırıyor. Bu, ZenWatch 3’ün, Android Wear 2.0 güncellemesini ve diğer tüm güncellemeleri, Android Wear’ın piyasada gördüğü diğer saatler ile aynı anda ömür boyu sonuna kadar alması gerektiği anlamına geliyor.
Hâlâ aynı Android Wear 1.5 ile çalıştığı göz önüne alındığında piyasada bulunan hemen hemen tüm diğer Android Wear saatlerinin şu anda sahip olduğu yeni bir yazılım özellikleri bulamayacaksınız, ancak burada dikkat çekici birkaç taş var . İlk olarak, simgeleri veya düzenini değiştirmeyen, parlak beyaz arka planları gözler üzerinde daha samimi bir şeye dönüştüren Android Wear arayüzünün tamamının hafif bir kabı var. Bu koyu renkli arayüz, elbette donanım görünümlerinin yanısıra saatin diğer Android Wear saatlerine kıyasla daha benzersiz bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.

Diğer üreticilerin yaptığı gibi, ASUS ZenWatch 3‘ü piyasada bulunan diğer Android Wear saatlerinde bulamayacağınız bir dizi özel saat yüzüyle birlikte gönderiyor. ZenWatches’ın önceki modellerinde bulunan tüm saat yüzleri burada da olsa, bunlar çoğunlukla zerafete yönelik. ASUS’un saat yüzlerini özelleştirmek için iki farklı uygulaması var; ASUS ZenWatch Yöneticisi, ASUS yapımı saat yüzlerini saatte özelleştirmenize izin verirken, FaceDesigner tamamen sıfırdan kendi yüzünüzü inşa etmenize olanak tanır. Bu iki uygulama ZenWatch 3’te yeni değil, aynı şekilde ASUS’un Android Wear ürünlerinin önceki sürümlerinde de mevcuttu.

Performans ve Pil Ömrü

En yeni akıllı giyilebilir teknolojiyle birlikte gönderilen ASUS, ZenWatch 3‘ü Qualcomm’un kademesiz bir şekilde yeniden tasarlanmış dört çekirdeğe sahip bir SoC sistemi olan Snapdragon Wear 2100 ile donattı. Bu yonga seti özellikle akıllı giyilebilir ürünler için üretilmiştir ve ZenWatch 3, yonga setiyle piyasaya ilk giren ilk akıllı saat değilken, kesinlikle ilk arasındadır.
Qualcomm’un en yeni SoC’si bugüne kadar tüm SoC ilerlemelerinin modelini izliyor; Daha iyi pil ömrü sağlarken daha iyi performans vaadediyor. Şu ana kadar, çoğu Android Wear saati popüler telefon SoC’nin indirgenmiş bir versiyonu olan Snapdragon 400 ile güçlendirildi, ancak Snapdragon 2100’ün ZenWatch 3‘teki uygulamasında gördüğümüz şey etkileyici değil.

Sonuç

ASUS inanılmaz bir teknoloji parçası hazırladı; biri aslında her yönden, şekil ve formda bir saat gibi görünüyor. ZenWatch 3, mücevher benzeri camından şık ve svelte gövdesine bakıp izlemek için mükemmel bir aksesuar. Konforlu deri bandı ve hafif, ancak dayanıklı yapısı ile bugün piyasadaki en çekici akıllı saatin neden bu olduğunu açıklamak pek de zor değil. Ödemeler için NFC, çevrimdışı fitness izleme için GPS veya telefon serbest kullanımı için hücre radyoları bulunmadığı halde bulmanız gereken en özellikli zengin smartwatch değil, ancak ancak diğerlerininkiyle fiyat açısından daha seçilesi olduğu kesin. Şirketin söz verdiği gibi, Android Wear 2.0 güncellemesi bu yılın 2. çeyreğinde düştüğünde ASUS, gördüğümüz garip performans sorunlarının üstesinden geleceğini umut edelim. Şimdilik bu yine de satın alabileceğiniz en iyi smartwatchlardan birisidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz