Gameloft tarafından geliştirilen, N.O.V.A. 3 Near Orbit oyunundan bir kare.

Özellikle mobil cihazlarda oyun oynamayı seven takipçilerimize oldukça üzücü bir haberimiz var.

Telefonlarda oyun oynanabildiği ilk yıllardan itibaren varlığını sürdüren ve vazgeçilmez birçok oyunda parmağı olan Gameloft oyun sektöründen çekiliyor.

Son yıllarda Android ve iOS platformlarında Asphalt, Modern Combat ve Batman gibi hem oynanış hem de grafik açısından oldukça nitelikli ve güçlü oyunlar çıkara firmanın bu kararının arkasında gelir yaratamamasının yer aldığı belirtildi.

Zaten son yıllarda yukarıda adını verdiğimiz güçlü oyunlar yerine eğlenceli ve standart grafik özelliklerine sahip oyunlara yönelen firmanın özellikle oyun içi satın alma işlemlerinin gereğinden fazla düşük olmasından dolayı bu karara yöneldiği düşünülmekte.

Bitçok popüler oyunu olmasına rağmen yine de gerekli geliri yaratamayan Gameloft, New York’ta bulunan şubesini  kapatarak sektörden çekilme kararını da açıkladı.

Bu stüdyonun kapanması ile beraber 100’den fazla çalışan işsiz kalırken ilerleyen zamanlarda devamının gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

Ancak oyun dünyasında büyük paya sahip olan böyle bir firmanın sektörden çekilmesinin büyük bir kayıp olduğunu belirtmekte yarar var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz