Yeni Nesil Google Glass İçindeki Dev İsim İntel

Google Glass ilk zamanlar giyilebilir mobil bilgi işlem geleceği olarak görünüyordu. Ama kamera eklemek için Google’ın kararı hızlı bir şekilde değişti ve gizlilik etkileri hakkında endişelenmenize gerek kalmadan cihazı oluşturdu. Şirket test ücretini 1500 dolar fiyat ile lüks bir ürün gibi yaptı ve son zamanlarda platformda çalışmaya büyük isim geliştiriciler ile başlayacaktı ki hemen vazgeçti.

Ancak Google geçtiğimiz yıl ya da ondan önceki yılda Google Glass donanımı gerçekten geliştiriciler ve test amaçlı bir prototip olarak gördü. Bir tüketici ürünü olarak çılgınca başarısını kanıtlanmış olsa da, gerçekten, en azından henüz çok işlevsel olarak tasarlanmamıştır.

Glass gibi bir hands-free bilgisayar ile üretim ve hastane ortamları gibi niş pazarlarda boy göstermiştir.

Şimdi Wall Street Journal Google, Google Glass yeni nesil için bir Intel işlemci seçtiğini bildiriyor, ve Intel bu niş sektörlerde kullanılmak üzere ürünü tanıtmayı planlıyor.

Google Glass ilk versiyonları Texas Instruments işlemciler tarafından desteklenmekteydi. TI OMAP 4430 ARM Cortex-A9 çift çekirdekli işlemci ile Glass ilk ilan edildiğinde zaten Texas Instruments tüketici cihazlar için bile ürün mobil işlemciler yapıyordu.

Bu arada Intel telefonlar, tabletler ve diğer düşük-güç cihazlar için Atom işlemciler yapıyor. Mobil giyilebilir ve gömülü alanlarda cips ARM tabanı kullanıyor. Örneğin Google Nexus Player’da Intel Atom işlemci bulunuyor.

TI çip yerine bir Intel işlemcili Google Glass cihazlar için ne anlama geleceğini net değil, ama bir Atom yongası olasılıkla Google Glas’ın bu nesline daha iyi bir performans getirecek. Intel ve Google da düşük-güç Sofya çip tercih ederseniz, bu giyilebilir bilgisayar daha uzun pil ömrü getirebilir.

Yeni Nesil Google Glass İçindeki Dev İsim İntel
Yeni Nesil Google Glass İçindeki Dev İsim İntel

Kaynak: The Nextweb

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz